Hétfõ van, igaz elég késõ

#254353 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Hétfõ van, igaz elég késõ

Kicsit húzós nap volt a mai, úgyhogy válaszom rövid lesz erre a hétre.

Néhány észrevétel:
1. Joe jhenel@g… [Ellenõrzött E-mail]

2008 Jan 25, 07:09
“Az USA mezogazdasaga a vilag osszes mezogazdasaganak a 60%-at termeli, mig az csak 1%-a az USA GDP-jenek!”

Joe: Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan!!!!!

2. Joe jhenel@g… [Ellenõrzött E-mail]

2008 Jan 25, 07:09
“Az USA a vilag 1. importere. Mit jelent ez? A legtobb arut veszi kulfoldrol. Az USA a vilag aruinak a legnagyobb fogyasztoja! Mit jelent ez? Ha az USA gazdasaga romlik, csokken a vasarlo ereje az orszagnak, akkor a vilag osszes orszaga, aki az amerikai piacra termel nagy kakiba kerul:(

Az USA a vilag 1-3. exportere. Szoval azert van mit eladni az USA-nak, nemcsak a fegyvereket, amiket ugyan ki vesz meg? Konyorgom, ekkora baromsagokat, hogy kepes valaki leirni? Ha az egesz vilagon mindenkinek lenne egy sajat F16-osa, akkor talan szamitana valamit a fegyvereladasok osszege az USA kereskedelmi merlegeben!”

Errõl pedig az a véleményem, hogy pont ezekrõl írkáltam eddig. Magyarul, hogy az USA az 1. importõre a világnak, és csak hármas holtveresenyben az elsõ exportõre. Röviden, és nagy általánosságokban a import TARTÓSAN meghaladja az exportot. Szerintem ez az USA problémája. Cégünknek is volt olyan ügyfele, aki mindig azzal büszkélkedett, hogy “Én folyamatosan tudok munkát biztosítani Önöknek”, csak mindig a megrendelt dolgok határidõre történõ kifizetésével volt a gond. Fizetgetett õ, csak a részünkre fennálló adóssága folyamatosan nõtt. Egy idõ után meguntuk, és többet nem dolgoztunk neki. Jóval késõbb az összes elvégzett munkánk ellenértékét nagynehezen sikerült megkapnunk, de azóta sem dolgozunk neki, mert több vele a probléma, mint a vele kapcsolatban elérhetõ haszon.

Most Davosban a napirend helyett fõleg arról volt szó, hogy hogyan lehet a világnak egyre jobban függetlenedni az USA-tól, és annak bajaitól szépen lassan. Mindenki Davosban látta a léggömbön a lyukakat, csak mindenkinek az az érdeke, hogy ez a léggömb szépen lassan eresszen le, és nehogy kidurranjon, mert ha kidurran, akkor az igazán nagyot fog szólni. Ezt az egész világ így gondolja (majdnem 6 milliárd ember képviselõi), csak az USA állampolgárok (kevesebb, mint 300 millió) nem hajlandók errõl tudomást venni.

Joe, nézz utána nyugodtan, de ne USA forrásból, mert ebben az ügyben a demokraták álláspontja lényegében hasonló a republikánusokéhoz. Nézz nyugodtan angol, japán, vagy akár Zimbabwei forrásokat!

A magyar Eü privatizációjával kapcsolatban jórészt – kisebb különbségekkel – egyetértünk.

Most ennyi futotta, tekintettel az idõre, és a fáradtságomra.