hi

#183709 Hozzászólás

hi

Évi, köszi az infót. Én is úgy képzeltem, hogyha otthon lehet kérni ilyen eus egészségügyi kiskártyát ha külföldre mész, akkor itt is lehet, és azzal biztosítva vagy otthon pl, vagy nyaralákor, csak azt nem tudom, hol lehet ilyenre szert tenni, de gondolom az nhs oldalán utána lehet járni. Köszi az infót.
Vigyázz magadra, oszt csak okosan a pálesszal, bár sztem ez így megy mindenkinél, ezért érdemes 1 hétnél kicsit tovább maradni otthon, hogy legyen ideje az embernek pihenni 2 (22) család/barát látogatás/pálinkázás között (a tavalyi 11 nap erre már nem volt elég…. :)

Ja, nagy a csend itt is, a munkaerõ piacon is…

Nem tudom, Zsolton kívül dolgozik-e vki irodai körülmények között, de nem nagyon értem a helyzetet. Tavaly szemptemberben is, és most is adtam magamnak 1 hónapot ilyenfajta munka keresésére (már letelt…), és semmi, nulla, egy interjúra se hívtak be, nemhogy felvettek volna akár a legutolsó fénymásoló emberkének is. Nem nagyon értem a dolgot, 7 év irodai tapasztalat, plusz egy adminisztrátor managerre lefordított diploma. Talán az önéletrajzom szar? Nade ennyire???

So nagy csalódottságok közepette arra jutottam, hogy ha külföldön az otthoni melódhoz és az azzal járó életedhez raaszkodsz, akkor csak gondod lesz (kivéve persze, ha azt csinálod itt is, mint otthon). Nem azzal van bajom, hogy felszolgálni kell, hanem, hogy meddig, értitek?

Arra gondoltam, teljes változás kell, így jelentkeztem szeptemberben induló kozmetikus tanfolyamra (2 év). Csak azt nem tudom, és érdekelne a véleményetek, hogy ha mégiscsak vmi bankos papírt tennék le, azzal vajon nagyobb esélyem lenne ilyen munkára? Úgy érzem nem (csak?) a tapasztalattal és iskolázottsággal (hiányával?) van a gond, hanem azzal, hogy külföldi vagyok. De hát ez sem lehet teljesen igaz, hisz Évi is évek óta csak kúszik felfelé, ki tudja, hol áll meg…. :) Zsoltról nem is beszélve, és lehet még hallani/látni, hogy mennyi lengyel melózik pl. a lloydsnál is…

Szerintetek lehet ekkora diszkrimináció, vagy tényleg nálam van a hiba?

Üdv Mindenkinek, remélem jól vagytok, csak lustaságból hallgattok!
puncs