Hiteles infó

#377376 Hozzászólás

Péter

Hiteles infó

Hiteles és naprakész infója a helyzetrõl leginkább a pakisztáni sajtónak van.

Pakisztán vezetõ angol nyelvû napilapja a Dawn. http://www.dawn.com

A pakisztáni híreket megtalálod regionális bontásban is. Érdemes fõleg a NWFP-re vonatkozó híreket olvasgatni, mert fõleg ott van gebasz.

Én sajnos már 3 éve nem jártam Pakisztánban, tehát személyes tapasztalataim nincsenek, de remélhetõleg valaki majd pontosítja a mondandómat.

Gondolom elsõsorban Észak-Pakisztán(Northern Areas) hegyvidéki területeire készülsz, ugye? Ha így áll a helyzet nem kell túlzottan aggódnod, mert a Northern Areas Pakisztán legbiztonságosabb része.

Ami veszélyes lehet az a NWFP, mindenekelõtt a Szwát-völgy(Tálibok ellenõrzése alatt) és a törzsi területek, de ezekre a helyekre biztos vagyok benne, hogy nem is enged be külföldit a pakisztáni rendõrség vagy hadsereg. Indus Kohisztán meg már azelõtt is veszélyes volt, hogy a jenkik hozzáláttak az afganisztáni népirtáshoz.

Kockázatosak még a nagyvárosok a gyakori bombamerényletek miatt: Pesávár, Lahór, Iszlámábád, Rawalpindi. Gondolkodj egy tálib fejével, hogy mit robbantanál fel és lehetõleg kerüld azokat a helyeket. Persze mondjuk a repülõteret például nehéz elkerülni! :)

A témát eredetileg indító ismerõsöm tavaly augusztusban volt átutazóban pár napot Észak-Pakisztánban. Peshawarban is volt, semmi bántódás nem érte és nem is érezte veszélyben magát.

A pakisztáni konzul viszont csak úgy adott nekik vízumot Pesten, hogy meg kellett ígérniük becsszóra, hogy nem utaznak a hegyekbe! :)