HK bevándorlási statisztika

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia jüan Budapesten HK bevándorlási statisztika

#397598 Hozzászólás

Pallos Levente

HK bevándorlási statisztika

Ezek szerint egyszerû táblázatot sem tudsz olvasni. Az van benne, hogy 2004-2008 között a népességmozgásból (be-és kivándorlás különbsége) HK lakossága hány fõvel változott. A Net movement oszlopot kell nézni, évente rendre 26 600, 21 800, 42 800 és tavaly 12 600(!) fõvel nõtt HK lakossága. Ezt vessed össze a 45 ezres kvótával (hacsak nem azt állítod, hogy a kivándorlók nagy száma miatt ilyen alacsony a lakosság növekedése).

2 mondatod egymás után
“ha eltorolnek a vizumkenyszert, masnap egesz Kina atkoltozne HK-ba”
“termeszetesen nem azok akarnak hk-ba menni, akiknek ott semmi keresnivalojuk nincs, hanem azok, akiknek VAN!”
Na, akkor menne az egész lakosság, vagy csak az, akinek keresnivalója van? (én az utóbbival értek egyet)

“es ezekbol is tobbtizmillio van Kinaban arra parezer helyre, ami a kvotaban van.”
OK, akkor meg miért nem töltik ki a kvótát sem?

Amúgy ez nem olyan egyedi dolog. Az évtized elején kvótát kaptak magyar informatikusok Németországi munkára. Nem kérdéses, Németország élhetõbb hely, komoly munka, jobb fizetés, és mégsem sikerült betölteni a helyeket! Ha gondolod, elkezdhedsz bazdmegelni, hogy biztos nem igaz, meg reductio ad absurdum meg fegyveresek akadályozták õket, de számtalan cikket sorolhatok, amely foglalkozott ezzel:
“A legutóbbi összesítés szerint 415 magyar informatikai szakember jelentkezett a német szövetségi munkaügyi hivatalnál az unión kívüli országoknak meghirdetett 20 ezres munkavállalási kvóta alapján németországi munkára. A két állam közötti megállapodás biztosította évi 2000 fõs keretet eddig még egy évben sem sikerült betölteni, a legmagasabb létszám 1500 fõ volt.”

Szóval, attól, hogy a világ nem úgy mûködik, mint te gondolod, miért rám kell mérgesnek lenned?