hk vs macau

#402431 Hozzászólás

benoe

hk vs macau

utanaguglizhatsz a neten, van ezer info mindket helyrol, foleg angolul, de remelem az nalad nem maradt ki az alapmuveltsegbol, tehat itt sem tudunk sok ujat mondani, magyarul…

lenyeg, hogy Macau erossegei:
1. legregebbi feherek lakta azsiai settlement
2. muzeum nagyon kiraly, kotelezo megnezni
3. a kinaiak lakta teruletek kozul az egyetlen, ahol a prostitucio es a szerencsejatek legalis, azaz a legszabadabb terulet
4. nagyon pici, gyalog bejarhato egy fel nap alatt
5. portugal a hivatalos nyelv es patacas a fizetoeszkoz
6. orszaghivoszam 853
7. vizum max 90 napos turista celu tartozkodasra magyarnak nem kell, de lasd fent.

Hong Kong
1. kicsivel kesobb indult, mint macau, de nagyobbra notte ki magat, lasd portugal es angol gyarmatok kozotti kulonbsegek
2. nem annyire szabad, mint macau, de nyugati ertelemben szabad, nagyon is (human rights, stb teljesen korrektul mukodik benne, csakugy, mint macau-n)
3. hivatalos nyelv angol, penznem hong kong dollar, hivoszam 852.
4. vizum ugyanaz, mint macau
5. mivel angol a fonyelv, ide joval tobb kinai aramlott be, 7.7 millios, marha nagy. gyalog NEM jarhato be, mert hatalmas. viszont a varos SZIVE bejarhato, mert az valoban nem tul nagy.

vasarlashoz HONG KONG a helyes megoldas, az kina egyik kapuja a nagyvilagra. a masik kanton varos, es a ketto kozotti tengelyre meg beekelodott egy peking-berenc shenzhen is. ezt a harom helyet ha megnezed, itt tkp mindent megkapsz, amit kina valaha is gyartott, gyart, es gyartani fog. terulj-terulj asztalkam.

par kivetel van csak, amiert erdemes seoulba vagy tokioba elmenni, de ez az 5%, a 95% ott van hk-ban. nezz korul.

szallas olcsobb macau-n, de hongkongban is talalsz nagyon olcso szallast (chungking mansion, nathan/peking road cross), es dragat (rogton a chungking mellett, peninsula, hk legelitebb hotelje). csak penztarca kerdese, mikor hol szallsz meg. foglalni NEM kell semmit sem elore, ott helyben improvizalhatsz, ezert jo azsia (tobbek kozott).

ha nagyon elakadsz, vagy konkret uzleti segitseg kell, hozzank is bejohetsz az irodaba, shirley segit. engem megtalalsz a nagyonjo.com-on.