Hmm…

#216165 Hozzászólás

Hmm…

Baba talán azt hiszi, hogy semmi tapasztalattal nem rendelkezem a kinti életet illetõen. Talán igaza is van, hiszen nem Kanadával, hanem az USA-val vannak tapasztalataim, az viszont nem kevés. Négy évig éltünk kint a férjemmel, és nyugodtan mondhatom, hogy végigmentünk mi is minden állomáson. Azzal is tökéletesen tisztában vagyok, hogy az itthoni fõiskolai diplomával ott semmit sem érek, de mellesleg ez így van itthon is. Az a terv, hogy ott végzünk el valami egyetemet, és így majd sikerül felverekednünk magunkat egy jó középosztály szintre. Addig is talán segíteni fog a férjem nemzetközileg (Kanadában is!!!) elfogadott könyvvizsgálói végzettsége plusz több éves munkatapasztalata egy nagyon jónevû nemzetközi multinál. Ezt csak azért mondom, hogy azért nem tapogatózunk teljes sötétségben…
Szerencsére a nyelv minkettõnknek jól megy, és szerintem a legjobb, amit az ember tehet egy új országban, ahol befogadásra vágyik, hogy ALKALMAZKODIK minden kulturális szokáshoz, minél több ismerõst, barátot szerez. Mi az USA-ban is így tettünk, nem jártunk össze magyarokkal, nem szeparálódtunk el, hanem BEOLVADTUNK.
És hogy miért éppen Kanadába? Azért mert szerintem egy gyönyörû ország, és mióta megtapasztaltam az É-Amerikai életet, folyton visszavágyom. Kanada viszonylag csendes ország – nem hallasz különösebben semmit róla a hírkben (nem úgy mint az USA-ról). Azon kívül az sem utolsó szempont, hogy JÓ MESSZE VAN MAGYARORSZÁGTÓL :)))
Üdv mindenkinek! Hajrá Kanada!!!