hmm

#317574 Hozzászólás

aábécé
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

hmm

Az a különbség U.S. és Mo. között, hogy itt hasonló munkákért 50-70.000 Ft-ot fizetnek. Aki nem hiszi, járjon utána. Amerikában 8$-os órabérérbõl kétszer olyan jól lehet élni mint itthon a 70.000 Ft-ból. USA.ban minimálbér 1280 $ körül van ez forintban 240.000 FT (aránylik 50-70.000 Ft-hoz). Itt kilehet számolni, hogy mennyi az elég, általában 8$ alatti összegek jönnek ki, de államonként ez változhat: http://www.livingwage.geog.psu.edu/

Angliában mosogatók és konyhai kisegítõk bére (6£/h). Akár 300.000 Ft is összejöhet + bónusz. Van egy barátom, aki egy Londonban egy étteremhálózatnál dolgozik felszolgálóként, azt mondja, hogy a lengyel mosogatók még azt sem tudják hogy mondják angolul a tányért, vagy a kanalat. Cheseraseranak abban igaza van, hogy kemény harc megy az ilyen állásokért is, ma már utcáról szinte lehetetlen bekerülni, mert ha megüresedik egy állás, mindig ismerõst hívnak.

Nyilvánvaló, hogy szakmában nem lehet nyelvtudás nélkül érvényesülni, de Anikó nem beszél nyelvet, ezért az idõs gondozás, vagy gyermekfelügyelet is kiesik.