Hmmm…

#70600 Hozzászólás

Sajo

Hmmm…

János…ha valaki a harmadik világba utazik, az legalább annyira tájékozódjon, hogy ne kérjen jégkockát az italába. :-) Bocs, de ezért nem tudlak sajnálni.

Gézának pedig…én a munkám miatt idõnként szoktam 5*-os szállodákban is megfordulni. A magánutazásaimon viszont sokkal jobban érzem magam az olcsóbb, egyszerûbb (neked valószínüleg igénytelen) szállásokon. Hogy miért? Talán mert sokkal élõbb, sokkal közvetlenebb és sokkal barátságosabb. Arról nem beszélve, hogy a helyek többségén, ahova megyek nincs is más.

De szerintem itt senkinek sem azzal van a baja, ha valaki az 5*-os szállást élvezi. Inkább azzal, hogy olyan kevéssé érzed át egy szegény ország problémáit, illetve olyan lekezelõen és lenézõen beszélsz a nálad kevésbbé tehetõsekrõl vagy egyszerûen mást szeretõkrõl.

A taxis valószínüleg azért számolt számológéppel, mert biztos arról hallott – hozzád hasonlóan alapos és megfontolt véleményt alkotó utazóktól-, hogy az arabok mennyire átverik a turistát.

Amúgy szerintem az is elég buta dolog, ahogy a fizetéseddel kérkedsz…javaslom, hogy egy részébõl támogasd a szegény országokat valami általad megbízhatónak gondolt szervezeten keresztül…vagy személyesen, de erre nem hiszem, hogy lenne idõd.

És ismétlem, semmi bajom azzal, ha valaki a luxust szereti. Úgy is lehet utazni és akár még látni is valamit a világból.

Sajo’