hmmm

#239657 Hozzászólás

de quel
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

hmmm

“rögtön visszaállították a családi pótlékot, amit a Bokros-csomag elvett,…”

vajon aki havonta 1,000,000 Ft-ot keres (vagy csak netto 250,000-et…) az mennyire van raszorulva a csaladi potlekra? A FIDESZ otlete az alanyi jogon jaro csaladi potlekrol hulyeseg. Kapja csak az aki valoban raszorul. A Bokros csomagot meg epeszu, politikafugetlen ember nem szidja: szukseges volt, mert egy adossagspiralba kerult volna az orszag.

“Ekkor vezették be a lakáshitelt,…”

egeszen pontosan a rendkivul kedvezo (a lakossagnak kedvezo) kamatozasu hitelt (a hitelkamat egy reszet az allam fizeti a banknak… vagyis az allam extraprofitot adott a bankok kezebe, vajon honnan tortent ennek a fizetese? Persze, hogy a ktsgvetesbol. (Ennek az athuzodo hatasa volt erezheto az MSZP idejen: lakossagi megtakaritasok szinte nullara csokkentek emiatt, mas forrasa az allamnak nem volt mint a kulfoldiek kotvenyvasarlasa, akik magasabb premiummal vettek mar. Akkor valoban penzugyi csod kozeleben volt az orszag es az MSZP-nek volt batorsaga egy rendkivul nepszerutlen es politikailag konnyen tamadhato, de rendkivul szukseges lepes megtetelere: az ilyen kedvezmenyes kolcsonok eltorlese.)

Ez is a teljes kephez tartozik.

“Szóval, mindent összevetve szerintem nem a választási ígéretek, hanem a tényleges teljesítményük alapján kell megítélni a kormányokat, ugyanis – különösen az MSZP 2002-es kampánya óta – ígéretverseny dúl a bal- és jobboldal között, és ennek nyertese lesz a befutó a választáson. Valószínûleg ez egyszer majd megváltozik, hiszen az embereknek már nincs bizodalma a politikusokban.”

Valoban. Ezzel max egyetertek: jelenleg nem latok egy olyan politikai erot sem amelyik valoban az orszagert dolgozna es nem azert, hogy csaljon, lopjon, hazudjon. A FIDESZ pont ugyanolyan szar mint az MSZP. (A valoban szukseges reformokat egyik part sem merte meglepni mikor kormanyon volt…) Komolyan orulnek annak, ha az orszag egyszeruen kiurulne, mert mindenki elhuzott kulfoldre, az utolso bezarja maga mogott az ajtot es a politikusoknak mar nem lenne kinek hazudni… :o)