hmmm…

#396854 Hozzászólás

macsek

hmmm…

mondom: mindenki maskepp all ehhez, es ez egyfajta megmerettetes. aki ismeri tibet tortenelmet, az tudja, mi folyik ott mar egy ideje. es valoban, a kinaiak kezeben van tibet, es ezt erzekeny lelkuletueknek ott bizony szomoru lesz latni… foleg, hogy most mar vasutat is odahuztak a szemetladak (nem hiszem, hogy a dalai lama kulon keresere).

tehat ha valakit nem zavar, hogy a helyi, hazafias erzuletu tibetiek mint arulora, ugy neznek a keretlenul odapofatlankodo varoslako, digicam-es, muanyagcipos turistara, hat lelke rajta: kukucskaljon oda.

de ha kicsit finomabb fabol faragtak, es van turelme kivarni (esetleg segiteni), hogy tibet tenylegesen is autonom, fuggetlen regio (vagy orszag) legyen, talan erdemes megvarni. most csak szomorkodni jarhat oda az ember… mert ott a legkisebb rendbontasert vagy rossz szoert a kinaiak utnek. szoval nem egeszen ertem, mi abban a jo, hogy odamegy ez ember, es nem tudja kinyitni a szajat, hogy ez azert mar megiscsak pofatlansag… szerintem egy normalis lelkuletu, tortenelmet ismero ember szamara ma tibetbe utazni kinan keresztul, betartva minden jatekszabalyt, az mazochizmus.

van egy masik topik, ahol bringasok illegalisan hatoltak be tibetbe, na az mar karakanabb megoldas, na de ahhoz eros szivizmok kellenek, mert nagy a tetje. izgi, az biztos, es nemes feladat, fityiszt mutatni pekingnek, de kockazatos is.

en a turelmet javaslom… kivarni…