Hogy is van ez? :)

#238099 Hozzászólás

Hogy is van ez? :)

Mert az a bizonyos okos ember az új hazájában azonnal teljes értékû honpolgár lesz? Kap állampolgárságot, azonnal hatalmas baráti és ismeretségi köre lesz, jó munkahely, család, új szabadidõs tevékenységek stb. Tárt karokkal várják azt a sok okos bevándorlót, nem vesznek ujjlenyomatot a reptéten, sem íriszmintát, nem üvöltözik valami korlátolt hivatalnok az Imigration Office-ban az illetõvel… Ugye, így megy ez, csak mi nem tudjuk? A toleráns és befogadó Amerika és UK konzuljai a vízumot is kedves mosollyal nyújtják át bárkinek, aki megfelelõ IQ-val rendelkezik, ugye? Nem is kell más, csak egy MENSA papír… És minden amerikai között a legintelligensebb, legokosabb, legtoleránsabb, legmûveltebb és fõleg a legnépszerûbb George W. Bush.

Kérlek, kezd el sorolni a tolerancia-példák hosszú sorát, amellyel az USA vagy az UK megörvendeztette a világot az elmúlt mondjuk 200 évben. Bocs, pontosítok: copy+paste-elj be néhány angol oldalt, ahol hasonlókkal foglalkoznak :)

Egyébként azt a bizonyos inglish lengvidzst folyamatosan tanulom, bár már felsõfokon beszélem és néha szakfordítok egy-két apróságot, mint mondjuk egy új orvosi mûszer teljes kézikönyve :) Ja, és szinkrontolmácskodom is, igaz, legközelebb angolról csehre, és nem magyarra. De ellentétben Veled, én nem hiszem, hogy kizárólag az angol nyelv ismerete által válik EMBERRÉ az ember. Egyébként te miért nem érted, amit “az orrod elé teszek”? Pedig ez magyarul van, és akármit is csinálsz, mégis csak ez marad az anyanyelved.