Hollókõ megint

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország Hollókõ Hollókõ megint

#311787 Hozzászólás

tr1n1ty

Hollókõ megint

Hát nagyon jó, hogy ezt leírtad. MI is épp azt terveztük, hogy Húsvét hétfõn elmegyünk Hollókõre. Láttam én is, hogy belépõ van, de nem gondoltam, hogy a faluba.. Azt gondoltam, van valahol a falu közepén egy szabadtéri rendezvény, oda szólhat a belépõ, hiszen azt csak nem tehetik meg, hogy csak a pénzesebbje ismerhesse meg a falut – világörökség ide vagy oda. Ezekszerint mégis megtehetik. Az 1500 forintot iszonyú soknak tartom – ha volna benne valami fogyasztás, úgy is sok, de akkor inkább elfogadja az ember. De hogy utána neked kelljen még a csillagászati árú lángost is megvenni…
Na mind1. Mi végül osztottunk-szoroztunk, ui. Bp-rõl azért 100 km ez a falu, meg aztán az autópálya se olcsó.. 5-6000 forint csak az út oda-vissza, aztán még a belépõ, 2 fõnek 3000, rögtön egy tizesnél vagyunk, és még egy kávét sem ittunk.Hónap vége lévén az ember meggondolja. Ebbõl Bécset is meg lehet járni oda-vissza, úgy hogy a tömegközlekedés is benne van..
Soha nem sajnálom a belépõket pl. a magyar váraknál, hasonló helyeken, ahol a kultúra megõrzése a cél, de ezt az összeget übersoknak találom, és már megint a húzzuk-le-a-hülye-túristát-feeling van benne.
Örülök, hogy nem mentünk, végül úttörõvasutaztunk, azt megúsztuk fejenként 600-ból és még kávéra is jutott.

(Tudja valaki, hogy ez a súlyosan elszállt belépõ csak Húsvétra vonatkozik vagy mindig igénylik?)