Identitastudat

#209726 Hozzászólás

Csabi8
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Identitastudat

Nekem talan leginkabb az identitastudat hianyzik. Lehet, hogy rossz szo, de csak ezt latom a legmegfelelobbnek. Mire gondolok.. arra, hogy Magyarorszagon egy magyar embertol senki sem vitathatja el, hogy magyar, mivel ott szuletett. Ekkeppen allhat hozza bamilyen ugyhoz, es harcolhat a vegsokig akar. Mig egy bevandorlo akarhol is legyen, legalabbis en ugy erzem nem 100%-ig ottani allampolgar. A szo szoros ertelmeben ertem, mert en pl bevandoroltam az usa-ba, de miutan un. “elso generacio” vagyok, a gyokereim itt kozel sem olyan erosek meg ha ontozom is oket, mint amik Mo-hoz fuznek…

Ezen kivul… a mindennapok, az, hogy mindenki magyarul beszel, ami mindig irto fura mikor otthon jarok es nagyon kellemes. hogy meg lehet szolitani akarkit az utcan, ha utbaigazitast kersz, nem ijednek rogton meg, hogy mit akarsz. hogy nem tabu meg minden, ki lehet mondani ha valaki ezt vagy azt szereti illetve nem szereti. bar ez is rohamosan rombolas alatt all, mert mar Mo-on sem igazan lehet az embernek sajat velemenye mert ha utban van idiotanak allitjak be vagy eltapossak.
Meg persze hianyzanak az emberek, a gyerekkor, a fiatalkor, amit ott toltottem, egy masik dimenzioban, es soha nem feledem.
Azontul az altalanos muveltseg ami otthon azert eleg magas szintu szerintem. Felek, az en gyerekem nem kap annyit majd, meg ha profibb is lehet bizonyos teruleteken, es nem tudom, hogy hogyan hidaljam azt at.
van meg biztos sok… de nehez mind osszeszedni.
udv!
Csabi