IDP

#163066 Hozzászólás

Viktor

IDP

Szia Kriszta!
En Jerseyben vagyok,es en is a Bandi fele jogsival vezetek>
Eddig ketszer allitott meg rendor,es mindketszer a courta kellet mennem vele.
Egy rendor ismerosomtol kerdezte,hogy miert?
O azt mondta,hogy azert,mert ez nem jogsi,hanem egy hitelesitett masolata a Magyar jogositvanyodnak,es nem talaljak meg a nyilvantartasban.Amikor megallit a rendor elveszi a papirjaidat,es radion beszol a kozponntnak,beditktallja az adataidat.Ok csak az allamilag nyilantartott jogojitvanyokat talaljak meg,a nemzetkozit nem.
Ezek a kartyak azert vannak,hogy a rendor el tudja olvasni a kulfoldi jogsidat is.Ez valamennyire ertheto,hiszen pl.egy kinai jogositvanyrol a rendor nem tudja megallapitani,hogy az nem-e a kutyadnak az oltasi papirja.
En Jerseyben sehol nem tudtam biztositast csinalni ezzel a jogsival.Pennsylvaniaban megcsinaltak,de ott is csak a Magyar nemzetkozire.
A rendor ismerosomerosomtol tudom:
New Jeseyben az alaptorveny ugy szol,ka ket honapnal tovabb laksz ebben az allamban,New Jersey jogositvannyal vezethetsz csak.
Ennek ellentetje az a torveny,hogy ideiglenes latogatok is vezethetnek 1 evig IDP-vel(international driving permit)De ez ugy ervenyes,hogy az igazoltato rendornek atadod a Magyar jogsit,az amerikai nemzetkozit,az utleveledet,es a feher kartyad.Ezek eggyuttesen bizonyitjak,hogy a statuszod latogato az USA-ban,hasznalhatsz nemzetkozi jogsit.Banditol korrekt az,hogyha barmikor bajod van a jogsival,osszeallit egy vedelmi csomagot,amit a courton elfogadnak.De ezt is csak egyszer.Mert akarhahszor courtra kerulsz,azonnal benne vagy a nyilvantartasban,amit
kesobb visszaellenoriznek.Azert sok szerencset!Ha van ervenyes vizumod,feher kartyad,utleveled,Magyar jogsid,es International Driving Permited vezethetsz nyugodtan!-