InDia

#404555 Hozzászólás

Sztranyó

InDia

A 15 kg valóság, mikor kijöttem a tarnzitbó, a nejemnek nem az volt az elsõ szava, hogy: “De jó, hogy megjöttél!”, hanem az, hogy: “Jézus, Béla, úgy nézel ki, mint egy szárított denevér!”

Nem tv-zek, részben saját magamnak készítettem a videókat, részben öt, magyarországi iskolának, amelyek Kõrösi nevét viselik. Az õ közös emléktáblájukat vittem ki Zanglába, ahol Kõrösi megkezdte tibeti tanulmányait.

Oltásokról. Elõvettem a Sárga Könyvemet (International Certificate of Vaccinattion) és megpróbálom kisillabizálni belõle, miket kaptam. VAQTA(hepatitis), TYPHIM VI(tifusz), MENCEVAX(?), OPV SABIN(bénulás), DUKORÁL(kolera). Június 16-án kaptam be ezeket, és 23-án indultam. A kolera elleni védõoltás nem injekció, hanem innivaló. Borzasztó íze van, egy adagot itthon (16-án) kellett meginnom, a másodikat egy héttel az érkezésem után. Malária ellen Lariamot vettem (írtak föl), hülye fejjel kiváltottam, de kellemetlen mellékhatásai (depresszió, pánik-érzés) miatt sürgõsen abba is hagytam. Ez egyébként rajta van a tájékoztatóján is. Egyébként egy fia szúnyoggal nem találkoztam, pedig jártam maláriás vidéken is, Calcuttától északra. Nem mindenkinél jönnek elõ ezek a dolgok, pl. 2000-ben nem volt semmi bajom tõle, így akkor becsületesen szedtem, hazaérkezésem után is két alkalommal. Ezt heti egy tablettaként írják föl. Az íze ennek is rettenetes, az epe hozzá képest nádcukor. Nem célszerûtlen ezeket a védõoltásokat beadatni, de elég húzós az áruk. Emlékezetem szerint 30valahány ezret fizettem. Beszéltem kint egy cseh sráccal, terkkingelt, õ pl. semmilyen oltást nem vett. Még valami. Magam is monszunban voltam kint 2 éve (jún.23-aug.7), bolhákkal találkoztam (Kajuraho, Guest House), szúnyoggal, mondom, nem. Döntsd el, valóban szükséged van-e ezekre! Ha legközelebb megyek, bizony, nem adok ki ennyi pénzt oltásokra. Ez majdnem 150$, több, mint egy heti kint tartózkodás szállással, kajával, utazással együtt. Gondolj bele: + egy hét! Nem mindegy.
Hová szándékszol menni, mennyi idõre? Hali.