Indonezia

#93311 Hozzászólás

indo

Indonezia

En harom eve elek Indoneziaban, nokent. Egyebkent teljesen mindegy, ferfi vagy no vagy, a lenyeg, hogy bule, azaz feher ember, maris ragad rad mindenki.

Van sok indonez kislany, aki tenyleg az utlevelre es a penzre hajt, kulonosen Nyugat-Javan, ahol ok maguk is bevalljak, kulturajuk resze a materialista ertekrend.

Ezen kivul viszont, a legtobb ember, penz ide-oda, elalel, ha meglat egy feher ferfit / not, mivel a gyarmati tortenelmuk soran belejuk vertek, hogy a feher ember felsobbrendu. Ezt sajnos a kesobbi indonez vezetoseg is igyekezett fenntartani, mert jo az, ha van 230 millio teljes mertekben befolyasolhato, aluloktatott ember :( de ez egy kulon topic.

Szoval mindenki automatikusan gyonyoru szamukra, akinek feher a bore es nem pisze az orra. Ez persze igy van sok mas fejlodo orszagban is, mint pl Kina, stb. A kulonbseg viszont az, hogy az indonezek tenyleg alsobb rendunek erzik magukat melletted, szegyenlosek elotted. viszont eppen ezert, ha valakinek feher ismerose van, nem beszelve, ha az illeto a parja, azzal az o tarsadalmi megitelesuk is nagyot valtozik. Lepten-nyomon kerdezik toluk, hogy Ismerosok, nem ismerosok, utcai jarokelok neznek fel ra es ezzel helyreall az onbizalma. ez tiszta hulyeseg, de SAJNOS igy van errefele. Nekem ezt a legnehezebb elviselnem itt.

Vallas:
Latszat szinten fontos, mindenki baromira igyekszik orizni a masik tisztesseget, de a felszin alatt….. Persze hatalmas orszagrol beszelunk, rendkivul sokfele kulturarol, pl. az emlitett Kozep-Szumatraiak tenyleg az iszlam tradicionalis formajat kovetik, de a tobbseg a felszin alatt nem torodik a szexualis kotottsegekkel. vonatkozik ez mar a kozepiskolasokra is. na jo, azert van 28-30 eves szuz ismerosom is nem egy, de azert nem ez a tipikus, foleg, ha feher embert latnak.