infót kérek

#287256 Hozzászólás

OM

infót kérek

Sziasztok!
Szeretnék Peruba is menni Kuba, Mexico, Venezuela érintésével. Kb. április elején és 2 hónap alatt járnánk be azt az utat. Néhány gyakorlati kérdésem van hozzátok.
1, Tényleg kell annyi oltás Peruba menet? Szóval anélkül is beengednek vagy nem? (FÉLEK az oltásoktól:)
Szeretném megnézni az inka emlékeket a helyszínen. Már nem vagyunk fiatalok, szóval nem tudom azt a magasságot ki lehet-e bírni,és áprilisban milyen az idõjárás ott?
Mennyire biztonságos a hely, és mire kell vigyázni egy “mezei” turistának?

2, Venezuelában mi az amit érdemes megnézni (nem turista szinetn). Igazából az édekel minegyik helyen, hogy a helyi emberek hogy élnek, valahogy belesimulni az ottani éltebe, de nem ráfázni, mert idegenek vagyunk. Spanyolul nem besuzélünk csak angolul. Hátrány-e ez? Nem szeretném ha gringonak néznének:)

3, Érdemes-e Kubában, Venezuelában, Peruban kocsit bérelni vagy melyik a legbiztonságosabb utazási forma? Az árak sem mellékesek! A kocsibérlés csak azért érdekes, mert így szabadon mozoghat az ember. Nemzetközi jogsi van. Vagy mi van akkor ha az ember vesz egy kb. használható, de nem luxus kocsit, végigmegy az országon aztán eladja? Volt már nektek ilyen tapasztalatotok? Megéri?

Köszi a válaszokat elõre is:)
Om