ipeter

#397993 Hozzászólás

Kengyelfutó
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

ipeter

érzem az iróniát….

Teljesen igazad van, valóban az úttalan utakra van kitalálva a terepjáró, én tudom csak nekünk az idõ is számít “sajnos”. Én off road versenyzõ vagyok a másik utazó társam pedig rally- navigátor. Úgyhogy nem áll távol tõlünk sem a terep sem a tempó, ezt a kettõt kell ötvözni.

Pl. egy átlagos off road verseny 40-50 km. erre a szintidõ 6-8 néha 10 óra, és nem minig sikerül tartani. Jártam már olyan versenyen ahol a nehezebb terepekre ki volt vezényelve egy traktor, hogy segítsen az esetlegesen “bajba” jutott versenyzõknek, na már ilyen traktort is láttam 30 percet bírkóni, mert õ is elakadt.

Persze volt olyan is, hogy a 6 órás szintidõ ellenére 2óra 15 perc után célbaértünk.

A túra során viszont figyelnünk kell olyan dolgokra is ami egy versenyen nem biztos, hogy szempont: versenyen ha tönkremegy a kocsi akkor tréler és irány a szerviz, kint ez a lehetõség nincs, vigyáznunk kell a kocsira, a versenyen egy spéci átfabrikált versenyautóval megyünk, amit forgalomba nem is engednének, a túrára egy szinte utcai kocsival kell menni, hogy a helyi seriff ne tépje szét az okmányainkat.