irán

#435176 Hozzászólás

nekro

irán

ha van carneted, akkor siman beengednek dizellel is.

info itt, ha kell meg, akkor irj nekik:
http://www.keepondiscovering.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=24&Itemid=50

“Külföldi rendszámú autó beviteléhez Carnet de Passage szükséges.
A magyar kötelezõ gépjármû felelõsség biztosítás (KGFB) Iránban is érvényes, de az ennek érvényességét igazoló – a saját biztosítódtól díjmentesen igényelhetõ – Nemzetközi Gépjármû Biztosítási Kártyát (jól ismert nevén: nemzetközi zöldkáryát), illetve az elvileg szintén szükséges Nemzetközi Gépjármû Vezetõi Engedélyt nem kérték az országba történõ belépéskor.
A határátkelés egyébként egyszerûen, a segítõkész határõrökkel / vámosokkal viccelõdve zajlott, és gyorsan elröppent a 1,5 óra.

Annak, aki 10 napnál tovább szeretné külföldi rendszámú autóját használni az országban, elvileg iráni rendszámot kell vásárolnia, a határon a vámosoktól kapott papír felhasználásával. Az ügyintézés csak a dokumentumban szereplõ nagyváros rendõrségén lehetséges, a költség – állítólag – néhány 10 USD-nek megfelelõ Rial.
Mi ezzel nem foglalkoztunk, mivel nem akartuk az életünket bonyolítani, ráadásul úgy véltük, hogy elõnyösebb egy külföldi rendszámú autóval utazni.”

turkmenisztanban lattam kulfoldi rendszamu autot (egy csehet), es ok azt mondtak, h egy helyi utazasi irodan keresztul inteztek. persze csak tranzitvizummal rendelkeztek, es napra pontosan meg kellett adni a tartozkodast. esetleg irj nekik:
http://www.stantours.com/

udv! (es ha barmi infot szerzel mashonnan, akkor dobd mar fel ide is)