itt vagyok..:-)

#371735 Hozzászólás

világjáróány

itt vagyok..:-)

Sziasztok!
Nem is emlékszem már, hogy írtam volna Mauritiusról, de nem lehetetlen…;-)) egyébként a válasz jelenleg Sri Lanka-Maldív, de lehet hogy azért van mert még közelebbi élmény! Azt gondolom hogy nem lehet annyirí ezt a három helyet összehasonlítani, mert mindegyik más! Mauritiusnak is meg van a maga kisugárzása, minda a szigetlakók miatt akik fõleg hinduk, mind pedig a természeti látnivalók szemponjából! Oda is viszamennék!
De Sri Lanka tényleg ezer arcú ország, és így izgalmas volt, hogy egy nyaraló prigin keresztül két világot ismerhetsz meg, mind kultúrális,emberi, természetbeni és gasztronómiai szempontból is…:-))

Off.
Maszat te is jártál mind a két helyen?
On

Kedves Rita!
A higiénia olyan mint a legtöbb hasonló országban! Én jártam már pár helyen, de egyik helyre sem oltattam be magam, igaz nem terhesen egy új kis élettel együtt kockáztattam…:-)
De a lényeg, ha szállodában szállsz meg és az elég igényes, akkor nem lesz semmi gond, mert pl. így a körutazás alkalmával többször is felhívták a figyelmünket, hogy még a jégkockát sem helyi vízbõl csinálják, ezért nyugodtan fogyasszunk, és a szobába bekészített víz (nem a csap víz) alkalmas a fogmosásra is!
Na most azért gondolom nem egyedül mész ugye? Csak azért, mert néha elõfordulnak meglepetések mindenhol a világon, pl. reggi gyümölcslé, nagy páratartalmom…és ezeket nem árt elõkóstolni…hogy nincs e véletlenül megromolva, és persze a gasztronómiai erõs csodákat, hacsak nem bírod nagyon az erõset így terhesen elkerülném!
Az oltóközpont biztosan tudna neked segíteni, hogy mit javasol mindenképpen és a helyedben megkérdezném, elõvigyázatosságból!

De….
Jártam pl. Egyiptom, Marokkó Jorsánia, mindegyik helyre azt mondanám 4* alá soha ne menj mert még így is vittünk ki “alkoholt” fertötlenítés céljára és nem mindenki úszta meg így sem a bélfertõzést!
Volt aki beoltatta magát az utastársaink közül hepatitis ellen és mégis õk voltak végik teljesen betegek, nem mindenki a családból…de mindenkin átment valami…

Aztán Voltam Mauritiuson, ahol mindenképp ajánlották a Malária elleni védõ oltást vagy gyógyszeres megelõzést, csakhogy pl. akik megtették betegebbek lettek a mellékhatások miatt, mint aki nem! És egyébként is konkrétan ezen a helyen nem a Malária volt veszélyes, hanem egy teljesen új másik betegség, amit a Reunion-ról átkerülõ szúnyogok terjesztettek el és csak hasonlított a Maláriára és nincs ellene védõoltás, az idõsek és a gyenge immunrendszerû emberek haltak bele fõleg Reunionon, és ha elkapod véletlenül és leküzdi a szervezeted, akkor pedig örök védettség…
Na ezek tükrében kérdezem én mennyi minden van amirõl azt sem tudjuk, hogy befolyásolja a szervezetünket jó vagy rossz irányban, és ha mégis megteszel minden sem biztos, hogy elegendõ!
Nekem van egy meghatárotott egyészségügyi “felszerelésem” ami nélkül egy tapotatt sem megyek így hosszabb távra…és az idáig mindíg segített!

Remélem segítettem, kockáztatni tényleg nem érdemes, tájékozodni nagyon fontos, ha utcáról vennél gyümölcsöt vennél (miért is ne) akkor visszel itthonról fertötlenítõ tablettát megmosod benne és már pucolhatod és fogyaszthatod is!!

Amire nagyon vigyázz a repülõn való ételfogyasztás…ki gondolná, hogy azzal is lehet kockáztatni, márpedig igen mi az összes utastársammal együtt attól voltunk betegek az elsõ nap mielött még bármit ettünk volna Lankán az tuti…de ezt késõbb mások is megerõsítették…!

Na ennyi jutott az eszembe, de kérdezzetek csak bátran!..:-)))

És még mindíg várom azt a nagylelkû jelentkezõt, aki végre nekem is segítene…egy apró szívesség lenne Lankáról..:-)))

További szép reggelt és napot mindenkinek!

Üdv:V.lány!