itthon

#70583 Hozzászólás

Géza

itthon

Sziasztok!

Gondoltam, lesz részem ledorongolásban, a net már csak ilyen.

Szóval, sokat gondolkodtam ezen a Marokkó dolgon.

Igaz, Magyarország rettenetesen koszos, van olyan koszos, mint Marokkó. De:

– nekem ne hirdesse egyetlen magyar utazási iroda sem a CSODÁLATOS MAROKKÓT, amikor bemenve egy helyi étterembe 100 légy ül a tényéromon és vígan zabálják a kajámat.

– ne mondja azt senki, hogy fantasztikus a buszközlekedés, amikor nulla légkondival cammogo 30 éves járgányok állnak meg minden faluban, mert a sofõr beszélget, s igy lesz a 2,5 órás útból 4,5

– ne mondjátok azt, hogy 500.000bõl fél évet vagyok Marokkóban. Igen, fél évet, ha olyan szálláshelyekre megyek, ahol tíz éve nem takaritottak, ahol mállik a vakolat, ahol minden húgyszagú. Itt valóban fél évre mehetnék a félmillióból. Pontosan azért választottam ki a Le Meridient, mert tudtam azt, hogy Marokkó nem tiszta ország, hát legalább, ahol alszom, az legyen tiszta.

– ne mondjátok azt, hogy milyen kedvesek az emberek, amikor a taxis – látva, hogy a Le Meridien elõtt állunk és a reptérre mennénk – 100 DH-t kér valami kormányrendeletre hivatkozva, holott csak arról van szó, hogy koszos agyában a fogatlan szájában morzsolgatta, hogy ezek full gazdagok, húzzuk le gyorsan. (Két sarokkal odébb, 40-ért vittek ki, ez sem volt baráti, de ki kellett érni a reptérre.)

– ne mondjátok azt, hogy ez egy ilyen világ… Katar, Emirátusok, Bahrein miért nem ilyen? Ott nem arabok élnek? De. Marokkó azonban igénytelen ország, lehet, hogy az emberek mosolyognak, de sok mosolygás helyett nem ártana olykor fürdeni is egy kicsit.

– ne kérjétek rajtam számon, hogy mennyiért utaztam és ne adjatok tanácsokat, hogy legközelebb hova menjek. Elárulom, Norvégiában mertem kempingezni, mert azt kaptam, amit vártam: tiszta ragyogó hütte, csakúgy, mint Finnországban vagy Svédországban. A magyar utazási irodák, amelyek legalább annyira lehúzósak, mint a derék marokkói komák, nem adnak megfelelõ tájékoztatást. Elárulom, hogy októberben elmegyünk 1 hétre Hurgadába (koszos Egyiptom), de ott sem fogunk kimozdulni a Sheratonból (5 csillag), mert pihenni megyünk. Napozni, enni, lábat lógatni, az itthoni stresszes munka után. Mert ilyen turisták is vannak. Meg olyanok is, akik vonattal mentek fel Bp-rõl Kirunába (svédekhez), csatangolni az északi sarkkörön túl. Csakhogy ott minden szép volt és tiszta. Igaz, ezt nem hirdette semmilyen utazási iroda.

Összességében (megfontolva, aludva rá egyet):

– Marokkóba soha többet
– ami a magyar utazók tájékoztatása címén zajlik ebben az országban az megérne egy bírósági pert.
– Marokkó – ha fontosak neki a turisták és nem csak a lehúzásra mennek – kezdjen el takarítani, bár erre 100 éve kevés lesz.
– Minden tiszteletem azoké, akik odamennek, de nekem már sikerült 2 magyar párt errõl lebeszélnem.

Õszinte voltam, így gondolom. A parasztvakításnak semmi értelme.

Géza