izus

#392209 Hozzászólás

kpéter

izus

Ha már lejárt a vízuma, akkor jön a bünti. Sosem értettem azokat az embereket, akik ilyen egyszerû dolgokra nem tudnak figyelni. Valahogy biztos ki fogja magyarázni, hogy elaludt véletlenül mondjuk két hétig folyamatosan és közben lejárt a vízuma… de eléggé lamer hozzáállás. Ha valaki minden éjjel alszik és nappal felkel, akkor nehéz kimagyarázni, hogy hogyan nem vette észre, hogy lejárt a vízuma. Vagy fogja Budapest varázsára, hogy annyira lenyûgözte, hogy teljesen elfeledkezett arról, hogy õ itt csak vízummal utazó turista.

Komolyra fordítva a szót: “innen Budapestrõl” nem lehet kérni hosszabbítást. Ki kell menni az EU-ból (a magyar vízum egyben Schengen vízum is), kifizetni a túltartózkodásért a büntetést, utána visszajönni. A gond csak az, hogy ezt csak repülõvel lehet megoldani, mert a Magyarországgal határos nem-Schengen országokba sajnos kell vízum hongkongi útlevéllel, és még az is fontos, hogy HKSAR, BNO, vagy csak régi HK személyi a közokirat, amelyrõl beszélünk.

Szerintem az utazas.com helyett sokkal jobban járnál te is, õ is, ha besétálnál a legközelebbi RENDÕRSÉGRE, és ott megkérdeznéd, mit tegyen.