Jessnek, utazás

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia India Jessnek, utazás

#389497 Hozzászólás

Borsi

Jessnek, utazás

Hát, mi már olyan kényelmesként szeretünk utazni, és ezért ahol lehetett, ott kihasználtunk minden ilyen lehetõséget Indiában, mivel tényleg nem volt drága, még így sem. Delhi – Agra – Ranthambore rezervátum – Pushkar – Jaipur útvonalon pl. volt saját sofõrünk kocsival. Mondjuk ott nem nagyok a távolságok, vonattal is mûködött volna, inkább idõ hiányában választottuk ezt a megoldást.
Delhibõl Amritsarba lehet utazni mindenféle vonattal, mi a Shatabdi expresszel mentünk, ami szinte non-stop, végig 100-zal megy, van kaja, pia, minden, kb. 6 óra így az út.
Amritsarban az összes szálloda hirdeti a transzfert a McLoad Ganj-ba, emlékeim szerint mi 2000 rúpiát fizettünk összesen 2 fõre, ami többszöröse annak, mintha vonattal+busszal menne az ember, de így 5 óra alatt ott voltunk, amúgy meg egy egész nap az út. Ugyanez mûködött Shimlába is.
Az egészben az volt a vicc, hogy még így is ez volt messze a legolcsóbb utunk, pedig ilyen luxust általában nem engedünk meg magunknak (pl. Dél- és Közép-Amerikában sokszor chicken bus-on szoktunk utazni, meg jó olcsó hátizsákos szállásokat használunk, kaja néha az utcáról stb.).