Jó utat!

#421401 Hozzászólás

Szutyó

Jó utat!

Nekem a Triglav volt az elsõ “nagyhegyes” élményem. Mi Rudno Poljéból mentünk fel a vodnikov dóm,és a planika érintésével egy szuszra a csúcsra szép idõben,majd septiben le a nyugati oldalon a dolic (trzaska koca) felé. A felettünk lévõk fincsi kõzáport zúdítottak a fejünkre,szóval ezen az úton szerintem is jól jöhet a sisak.A kletter-cucc nem létszükség,ha nem vagy tériszonyos,és ügyesen tudsz mozogni a sziklák közt.Szerintem.Ami viszont még a biztonságotokat szolgálhatja,ha nem vállaljátok túl magatokat.Az ember fáradtan már nehezebben figyel oda minden lépésekre,a balasetek legkönnyebben egy fárasztó túra végén csaphatnak le.

Én még a vodnikov domot is ajánlom figyelmedbe,onnan talán könnyebb elérni a csúcshoz vezetõ könnyebb,keleti gerincutat,mint a dolicból.Az utolsó szakaszon több térképen is “hard” jelzéssel tüntetik fel az utat,de ez inkább csak a tériszonyosoknak szól,amúgy nagyon jól kiépítettek az utak,és nem különösebben nehezek.

Azért még kérdezz utána a triglavski domnak is,szerintem talán még az lehet a legjobb egy ilyen villámtúrához,bár arra még sosem jártam, csak a térképet böngészgetve látom,hogy jó helyen van.

Jó utat!