Joe

#209118 Hozzászólás

Joe

Én értem, hogy mit akarsz mondani. Ezek a példák valóban meggyõzõek, amiket felhoztál, de éppen te magad vagy az ellenpélda. Követem már egy ideje a pályafutásodat ezen a forumon, vagyis néhány évre visszamenõleg. Azt láttam, hogyan csinálsz teljesen hülyét a racionális érveiddel a gondolkodásra teljességel képtelen érzelmi lényekbõl. Ez csak annyi, hogy néhány jól hangzó szlogennek, amiket a legtöbb agymosott gondolkodás nélkül fogad el, rávilágítunk az áthidalhatatlan logikai ellentmondására. Na akkor hogy is van ez?

Persze meggyõzni evvel sem tudtad õket, ahogy szerintem az érzelmi “érveléssel” sem.

“Én egyes családtagjaimat is kizártam az életembõl teljesen, mert rájöttem, hogy ártalmasak rám.”

Bele sem merek gondolni, hogy milyen gyerekkorod lehetett:o)

Nos a nacionalizmus és a család között van némi különbség. Én speciel jól ismerem a családtagjaimat, de a “nemzetem” egyedeinek túlnyomó többségét nem ismerem személyesen. Mo 99,99,99…..%-át nem ismerem személyesen. Így hát kollektíven teljesen hasznavehetetlen és logikátlan éreznem irántuk bármit is. Sõt, eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy más nemzet fiaiival jobban együtt tudok mûködni, mint az un. honfitársaimra. De ettõl függetlenül engem teljeségel hidegen hagy, amikor találkozok valakivel, hogy ki fia borja. A viselkedésébõl fogok ítélni.

Amiben egyetértek veled, hogy részben a családtagjait sem válogathatja meg az ember. Ha valakinek egy alkesz kocsmatöltelék az apja, vagy egy narkós parazita a testvére, arról nem tehet. Tehát ezesetben egy kívülállóra hamarabb számíthat az ember.

A macskád elaltatása teljesen humánus döntés volt, emócionális értelemben. Racionálisan sem találok kivetnivalót benne.

Tényleg, ennek az apropójából érdekelne a véleményed az eutanáziáról. Ami egy macskánál humánus az humánus egy embernél is? Egyáltalán, ha valakinek halálvágya van, de képtelen kicsinálni magát, gyilkosság e segíteni neki ebben a szándékában? Túl a racionalitáson ez újfenn egy erkölcsi kérdés, no meg persze jogi.