Joe

#209133 Hozzászólás

Joe

Én is ismerek személyesen szlovákokat, de azok közzül egyik sem utálja a magyarokat. Ebbõl is látszik, hogy amit írtál is, ez egy a szlovák állam által mesterségesen felülrõl irányított hungarofóbia. Ez a kreált ellenségkép jelent választási tõkét odaát. Részben az ott élõ magyarok is agymosottak, akik azt hiszik, hogy a szlovák nacionalizmusra a válasz a nacionalizmus magyar változata kell, hogy legyen. Nem ismerik sokan fel, hogy mindegy, hogy szlovák vagy magyar, de az ellenségkép az ÁLLAM kell, hogy legyen. A magyar jobbulósoknak nem is a szlovák nemzetiek az ellenségképük, hanem Izrael, pedig hol van az ide? Az arab világ egyetlen demokratikusan megválasztott kormánya pedig éppen a Hamasz. Nesze neked demokrácia. Azonban Izrael körül is az a legfõbb probléma, mint máshol, mégpedig, hogy az is egy ÁLLAM, még akkor is, ha fejlettebb, mint az összes többi a környéken. Egyeseknek egy világállam jelenti a menyországot, nekem viszont egy állam nélküli világ. Melyik a nagyobb utópia?

Ez az emóciós érvelés tényleg zseniális. Ha jól csinálja az ember tömegeket nyerhet meg, csak az a baj, hogy ellentétben a utilitarian argumentel kétélû fegyver. Ebben ugyanis nincs olyan, hogy neked van igazad, csak olyan, hogy te vagy a nagyobb hatásvadász. Éppen logika híjján, könnyen ellened fordulhat a közhangulat, ha egy nállad nagyobb színész dolgozik ellened. Szóval a személyes karizma sokat számít. Most annyival könnyebb dolgom van, hogy a közvélemény nagytöbbségben a kormány ellen van. Tavaly ez még nem ment volna. Mellesleg tévedtem egy nagyot, mikor ellemeztem neked a társadalom nihilizmusát. Az ugyanis, hogy valaki ideológiától mentes, nem jelenti azt, hogy nem érzelmi/indulati lény. A reklámok is erre játszanak, amikor el akarnak adni valami terméket, szolgáltatást, AGYMOSNAK.

Errõl van tapasztalatom, mikor odaadtam egy ismerõsömnek egy szakácskönyv teljes fénymásolatát, nem volt tölle hasraesve, de mikor egy hónapra rá megszereztem az eredetit neki, elájult a gyönyörtõl. Mondom, hogy ez pont ugyan az, mint, amit egy hónapja kaptál, csak ez eredeti. Az információ ugyan az. De az eredetinek mennyivel jobb íze van, meg illata mikor az ember belelapoz egy új könyvbe. Ennyi. Az emberek ilyen fokon érzelmi lények. Nem is számít az, hogy apolitikusok, vagy nihilisták. Az érzelmi lények a leginkább MANIPULÁLHATÓK. Én is manipuláltam az érzéseit, amikor az eredeti szakácskönyyvet adtam neki, pedig tudtam, hogy már megvolt a fénymásolata. Biztos szebb emlékként maradok meg a tudatában, mintha csak szimplán a fénymásolatot adom. Pedig UGYAN AZ. Információ-információ.

BK! Itt csak én szídom Orbánt, ha még eddig nem tünt fel. De elhiheted, hogy emócionálisan nekem teljesen közömbös az a fazon és az egész bandája. Azok viszont lecsapják a vekkert nállam, akik bedõlnel neki, és még mindíg minden józan érv ellenére foggal-körömmel bizonygatják a baromságainak a létjogosultságát. Szerencsére ezek egyre kevessebben vannak. Õk a totális érzelmi lények. Nem rég láttam ilyeneket egy lakossági fórumon, ahol jobbára csak idõsek voltak. A Fidesz magyarázta a bizonyítványát, hogy miért képtelenek a gazdaságot beindítani. Felfigyeltem rá, hogy amikor elõhozták témának az oktatást, gazdaságot, meg egyébb nemlétezõ ötletszerû programjukat, teljes volt az érdektelenség. De amikor felhozták az elszámoltatást, a sok vén barom egyszerre ugrott és toporzékolt. Így jött össze nekik a 2/3. Ezek az õskövületek, akiknek az egyedüli érvük, hogy õk még látták kihalni a dinoszauruszokat, ezért mindent jobban tudnak. Láttam még anno ilyen múmiákat Maszop rendezvényeken is, no azokon sem fogot a logika, csak éljen Május elseje.