Joe!

#237645 Hozzászólás

Joe!

Naponta több órát olvasok:o)
Megint felületes voltál,mert nem horgászni mentem,hanem horgászujságot olvasni,de még nem értem el a vackomig:o))
Amúgy meg szerintem jobb,kellemesebb élmény olvasni egy színes fotókkal teli horgászújságot,mint azt,ahogy egymást bántjátok.De az is lehet,hogy egy virágkatalógust veszek a kezembe…
Ezt meg az elõbb találtam:

Orbán mécsest gyújtott, Gyurcsány óvatosságra intett
2009. február 9. 19:32 a a a Cikk nyomtatása Cikk küldése

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a veszprémi sportcsarnokba látogatott beszélgetni a csapattal, ahol mécsest gyújtott a meggyilkolt Marian Cozma emlékére. Gyurcsány Ferenc pedig sajtótájékoztatón figyelmeztetett a roma-magyar együttélés kapcsán arra, hogy a vékony jég bármelyik pillanatban beszakadhat alattunk.

Raffael szúrta szíven Cozmát
A Fidesz elnöke Navracsics Tibor frakcióvezetõ, Kósa Lajos alelnök és Schmitt Pál, a párt EP-listavezetõje társaságában a Fidesz veszprémi elnökségi ülésének szünetében látogatott el a sportcsarnokban éppen edzést tartó kézilabdacsapathoz – mondta el Szijjártó Péter a Fidesz szóvivõje.

Fidesz: Magyarország romokban

Kapcsolódó írásokKedden búcsúztatják a meggyilkolt kézilabdást
Grazba szállították a veszprémi késelõket
A románokat meghatotta a magyar szolidaritás
A veszprémiek játszani akarnak
Gyurcsány: szinte bármi áron fel kell lépni az erõszak ellenOrbán Viktor a Veszprém Arénában néhány szót is váltott az edzõkkel és a játékosokkal, mindenkinek sok lelkierõt, kitartást kívánt, és azt is, hogy a vasárnapi mérkõzésükön az elhunyt és sérült társaikért is játszva szerezzenek gyõzelmet.

A Fidesz elnöke ezután mécsest gyújtott a vasárnap hajnalban meggyilkolt román kézilabdás, Marian Cozma emlékére.

A Fidesz vezetõinek érkezése vélhetõen nem volt meglepetés, mert az MTI úgy tudja, hogy Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetõedzõje a nap folyamán meglátogatta a kétnapos elnökségi ülésen Veszprémben tartózkodó Fidesz-vezetõket.

Fotó: MTI

Napközben Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetõje sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Magyarországon romokban hever a közbiztonság; a kormány cserben hagyta az országot és a polgárokat. Az ellenzéki politikus szerint “ma már az kevés, hogy Gyurcsány Ferenc a saját blogjában sajnálkozik és az elkövetõk roma hovatartozását, illetve a romák társadalmi integrációját firtatja”. Szerint arra van szükség, hogy a kormányfõ adja meg azt a 15 milliárd forintot, amit elvettek a rendõrségtõl az idei évi költségvetésbõl és azt a 15 milliárdot is, ami a rendõrök elmaradt túlóradíja.
Gyurcsány: “vékony jégen járunk”

Gyurcsány: vékony a jég

“Vékony jégen járunk, ami bármelyik pillanatban beszakadhat alattunk” – fogalmazott a kormányfõ a roma-magyar együttélésrõl az igazságügyi és rendészeti minisztériumban egy megbeszélést követõen újságírói kérdésre.

Szerinte nem lehet nem érzékelni, hogy türelmetlenség, csalódás, rossz érzés, feszültség üti fel a fejét az országban, és a vita arról szól, hogyan tudnak együtt élni az országban romák és nem romák. Korábban blogjában azt írta: “Az elkövetõ vélhetõ roma származása még tovább feszíti a társadalmi ítéletek és elõítéletek egyre fojtogatóbb hálóját”.

Sem jó fogalmak, sem jó válaszlépések nincsenek, és szinte mindenki szenved ettõl – mondta a kormányfõ az újságíróknak. Veszélyes, ha a szenvedély és a gyûlölet társadalmi reakcióvá válik – mondta Gyurcsány Ferenc annak kapcsán, hogy az egyik napilap hétfõi számában a veszprémi gyilkosság elkövetõit “állatoknak” nevezte a publicista.
A régi módon nem lehet beszélni, mert sokan úgy érzik, az a probléma szõnyeg alá söprése, új módon pedig még nem tudunk beszélni a kérdésrõl – tette hozzá.

A feltételezett elkövetõk származása nem lehet sem ürügy, sem mentség vagy kifogás arra, hogy elnyerjék méltó büntetésüket. A kisebbséget azért kell védeni, mert nyelvében, identitásában védelemre szorul – tette hozzá a miniszterelnök.

Draskovics Tibor ennek kapcsán újságíróknak azt hangsúlyozta: a bûn megítélésében nem lehet szerepe az elkövetõ származásának. A bûnüldözés viszont kizárólag rendõri feladata. Ezért jelent meg a készenléti rendõrség azokon a településeken, ahol megjelentek bizonyos csoportok, amelyek úgy gondolták, hogy az elkövetõk ott lehetnek, de a rendõri jelenlétnek köszönhetõen nem történt atrocitás.

Több rendõr lesz azokon a településeken, ahol ezt a közbiztonság indokolja, így többek között Hajdú-Bihar megyében, és több lesz az igazoltatás, rendõri intézkedés, és kevesebb szabályszegés marad következmények nélkül. A rendõri túlórák kifizetéséhez szükséges többletköltség fedezete a vasárnapi kormányülés nyomán biztosított – tette hozzá a miniszter.

http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20090209/orban_mecsest_gyujtott_gyurcsany_ovatossagra/