Joe!

#254355 Hozzászólás

Joe!

En ugy latom, te ugy kerulod ezt az usa – anglia osszehasonlitast, mint a forro kasat.
Te mit tekintesz focelnak? A magas egeszsegugyi ellatast, az egeszsegyugyben erdekeltek minel nagyobb hasznat, VAGY A LAKOSSAG MINEL JOBB EGESZSEGI ALLAPOTAT? Ha az utobbit nem sikerult elerni, akkor ugyan: mi celja az elobbi kettonek? Hat nem a lakossag minel jobb egeszsegi allapota lehet csak a legfobb cel, es minden mas csak masodrendu? Es ezt sikerult elerni? Ha anglia a lenyegesen szerenyebb ezkozeivel, gyengebb nivoju egeszsegugyi ellatasa ellenere is lekorozte az usa-t a lakossaga jobb egeszsegi allapota teren, akkor azt lehet mondani : AZ USA EGESZSEGUGYI RENDSZERE EGY KATASZTROFALIS KUDARC !!!
Mondtad, hogy az egesz vilagon csak az usa-ban van magankezben teljesen az egeszsegugy. De ez nem biztos hogy azt jelenti: mindenki mas hulye, hogy nem veszi eszre: ez milyen tokeletes rendszer.
” Ez a problema, nem az, hogy a biztositok es a gyogyszeripar “tul nagy” profitot csinal. A “tul nagy profit”, az egy kommunista fogalom. “
Mi tortent magyarorszagon? A Deutsche Telecom megvette a korabeli allami telefonceget, es mindenki megorult, hogy milyen jo lesz, nyugati szinvonal, mindenkinek lesz vonalas keszuleke. Mi lett belole? Jo magas alapdij, draga szolgaltatas. Mar alig ismerek valakit, aki ne mondta volna vissza. A Deutsche Telecom otthon nemetben csak azert nem ment tonkre, mert a magyar uzletaga meghozta neki a nyereseget! Persze konkurencia nuku. Most is csak alszolgaltatok jelentek meg, nem egyenrangu konkurensek. El tudod kepzelni, mi penzt pumpaltak(nak) ki az orszagbol a verseny hianya miatt? Persze te azt mondod ilyenkor: hulye, korrupt a magyar politikusgarda, ja es kommunista, megerdemeljuk. Na igen, de elfelejted mondani, hogy a nyugati orszagok- cegeknek MINDIG A KORRUPTABB (kommunista)MAGYAR VEZETES A JO KORMANY, MERT VELE LEHET EGYOLDALU UZLETEKET NYELBE UTNI. A masik, a NACIONALISTABB pedig naci, es szelsoseges lesz. Igen Joe! A “te” kormanyod is abban erdekelt, hogy magyarban minel korruptabb legyen a vezetes, mert veluk lehet egyoldalu uzleteket kotni!