Joe

#442659 Hozzászólás

Hadzsi

Joe

Nyilván a szaúdiak wahabi imámot fognak pénzelni,a törökök meg török imámot ebben semmi csoda nincsen.Nagyszámú török kisebbség is él Európában és õk sem a wahhabik támogatását élvezik,de ez is mecsetfüggõ.Ha pl.a szaúdiak támogatnak egy mecsetépítést sanszos hogy az õ elképzelésük szerint alakulnak majd a mecsetben a dolgok.Ezzel együtt a wahhabizmus nem a globális terror támogatásáról (bár Wahháb hívei anno rendeztek egyet s mást Szaúdban…)hanem szõrszálhasogató nézeteirõl ismert a muszlimok körében,magyarán a vallás szabályainak egysíkú,szerintük való értelmezésérõl.
Nõk körülmetélése? Barátom,most mondtál megint egy iszonyat nagy baromságot.
1.Egyes jogi irányzatok között csupán csekély az eltérés,ez pedig azért valljuk meg nem lenne mindegy!
2.Azt mondod “elõírja” a sáfi irányzat, majd azt mondod hogy hoztak egy állítólagos fatwát.Namost fatwát speciális esetekre vagy eseményekre szoktak hozni.Tehát mivel a Ramadán böjtölése kötelezõ midnen irányzat szerint, nem fognak fatwát hozni rá.
3.Elmondom mi a tilos és a megengedett az Iszlámban.Amit Allah megtiltott a Koránban az tilos(haram), amit engedélyezett az megengedett(halal), ezek az alapvetõ dolgokra térnek ki,vannak még a hagyományok amikben konkrétabb történetek vannak Mohamed Prófétától(s.a.w.s.)lejegyezve,ezek alapján is vannak tiltott vagy megengedett dolgok.Namost egy akárki,mégha mufti legyen is,hogy engedhetné meg hogy megenged vagy megtilt egy-a vallási élethez nagyon is kapcsolódó dolgot.
4.Amúgy is nyilvánvaló hazugság,ezt egy irányzat sem engedi meg,ezt jobb ha tõlem tudod. http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Gomaa
Ebben a cikkben pont az ellenkezõje annak amit mondtál, egy fatwát hozott ami kimondottan megtiltja a nõi körülmetélést amit az egyiptomi törvények amúgy is tiltottak.
Nem bánom ha bármi mást írogatsz is, de légyszi inkább ne “világosíts fel” a vallásomról,ha lehet.
Hidd el jól ismerem és tudom a muszlimok többségéhez hasonlóan békében gyakorolni azt úgy hogy a társadalom javára váljak.