Joe, még mindig nem érted

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Nagymexikó ? Joe, még mindig nem érted

#243409 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Joe, még mindig nem érted

1./ Melyik muszlim országban (merthogy sok van), és kik? Ugyanis ha néphagyományból csinálják, akkor ugye az állambácsi azokat meg is bünteti akik ilyeneket csinálnak (sokszor halállal).
2./ utána pontosítottam ínségesebb idõszakra, pont ezért.
3./ A házvásárlásra felvett ÜZLETI CÉLÚ (mármint, hogy az illetõ nem fogyasztani akar, hanem késõbb drágábban eladni) a muszlim bankok is adnak hitelt. Csakhogy ehhez bizonyítani kell a muszlim bank elõtt azt, hogy annak a háznak tényleg fel fog menni az ára. Az USA jelzálogpiaca azért dõlt be, mert minden bank úgy volt vele, hogy úgyis fel fog menni az ingatlan ára, ezért még több hitelt is adtak, mint az ingatlan hitelfelvételkori értéke. Amikor az ingatlanok árai zuhanni kezdtek, egy csomó ember rájött arra, hogy jobban jár, ha nem fizeti ki a hitelt, vigye csak a bank a házat. Ezért aztán rengeteg eladó ingatlan lett (a bankok szabadulni akartak a kényszerûen megszerzett ingatlanoktól, kvázi még jobban lenyomták az árat), és a bankok nagy bajba kerültek. Ez egy iszlám banknál nem fordulhat elõ (mármint az, hogy emmiatt kerüljön bajba). MÉGEGYSZER LEÍROM: NEM TARTOM JOBBNAK AZ ISZLÁM HITELEZÉST, csak a tényeket írtam le.
4./ Ha sokkal többet tudsz Szaúd-Arábiáról, akkor légyszi szerezzél nekem egy turista vízumot (nem csoportos utazásra, mert azt nem szeretem), látni szeretném élõben is azt az országot. Iránban ugyanis már voltam (szintén egyénileg, ill. ismerõsökkel), meg is vannak róla a személyes tapasztalataim, némelyik pozitív, némelyik negatív. Oda azért tudtam kimenni, mert nagyon egyszerû turistavízumot kapni. Szaúd-Arábiába viszont a lehetetlennel határos.
5./ Iránnak nincsen királya, sõt még “királyszerûen” viselkedõ egyszemélyes uralkodója sem. Ez TÉNY! Ha egyszemélyes uralkodója (diktátora) lenne, akkor asszociáltam volna, és nem b@asztattalak volna ezért.
Az autóiparról szóló értekezéseddel kapcsolatban pedig csendesen megjegyzem, hogy nézzük meg csak az autógyárak jelenlegi helyzetét! Különös tekintettel a három nagy amerikai autógyárra! Azért nincs kereslet most az új autókra, mert a bankok nem adnak hitelt. Miért is?