Joe-nak

#243366 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Joe-nak

A másik kérdést nem találom, lehet, hogy nem olvastam figyelmesen.
Egy feltételezésem van a másik kérdésre az erõsebb tanyasi ember lelkiismeretével kapcsolatban. Ha ez a kérdésed, akkor megtalálod a válaszomat eggyel fentebb, kicsit máshogyan.
Visszatérve a tanyasi példádra: Ott mindkét tanyasi ember, és az alkalmazottaik is ugyanabban az országban élnek, nagyjából ugyanabban a kultúrában. Itt természetesen az erõs embernek lelkiismereti okból is igazságos, hogy megleckézteti a szomszédot. De hangsúlyozom, ugyanarról a kultúráról beszélünk.
Az USA-ban nagyon sokan elfelejtik (fõleg GW Bush), hogy ez a kultúra csak Észak-Amerikára (Dél Amerikára már jóval kevésbé), Ausztráliára, és Európa egy részére terjed ki. Ez lakosságszámban kb a föld lakosságának az 1/6-oda. Az összes többi ember másként gondolkodik. Persze mindenhol vannak kivételek, mint ahogyan volt USA állampolgár tálib is, igaz, hogy tudomásom szerint összesen 1 fõ (mármint akit elkaptak Afganisztánban), de akkor is volt, tetejében fehér ember, és a szülei is – ha jól tudom – már az USA-ban születtek.