Joe-nak

#243391 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Joe-nak

Márpedig hidd el, hogy a körülmények szabják meg egy embercsoport viselkedését, és nem az embercsoport viselkedése szabja meg a körülményeket.
A nyugati társadalmak két okból fejlettek:
1./ Mert anno volt alaptõkéjük (volt jó termõképességû föld, ahol meg tudták termelni könnyedén az ételüket)
2./ Rá voltak kényszerítve, hogy tartalékoljanak (merthogy télen nem termett a föld)
Afganisztánban az elsõ dolog hiányzott a történelem során, Afrikában meg a második.
Muszlim kölcsönnek nincs kamata:
Tipikus félmûvelt amerikai agymosott duma. Hogyne lenne a muszlim kölcsönnek kamata. Csak nem úgy hívják, hanem úgy, hogy NYERESÉGRÉSZESEDÉS. Ez azt jelenti, ha Te kölcsönt veszel fel egy muszlim banktól, akkor a tõkébõl származó hasznon osztoztok megállapodás szerinti %-ban. Ha a vállalkozásod a kölcsön ellenére csõdbe megy, ugyanúgy meg kell fizetned a tõkét, +behajtási, árverési költségeket a teljes vagyonod erejéig, mint az USA-ban, vagy Európában, csak a kamatot nem kérheti a bank. Viszont éppen ezért pl. sokkal gyorsabb a behajtási folyamat (ne érje kamatveszteség a bankot). Ez olyan, mintha te az USA-beli bankkölcsönöd mellé valami speciális hitelfedezeti biztosítást kötnél a kamatra egy esetleges csõd esetére.
Egyébként ott is van magántulajdon, de inkább családi tulajdon.
Gondolom azt sem érted, hogy a muszlim országokban miért sokkal kevesebb pl. a válás, mint az USA-ban, vagy az EU-ban. Pedig a férfinek csak 3-szor egymásután tanuk elõtt azt kell mondani, hogy “elválok tõled”, és már kész is a válás, tehát sokkal egyszerûbb mint nálunk. A vagyonmegosztással sem kell törõdni, mert minden a férfié marad, tehát itt sincs késedelem. Akkor miért is kevesebb a válások száma? (A négy feleség nem játszik, mert rengeteg muszlim országban egynejûség van.)
Elárulom azért, mert a válás csak azt jelenti, hogy a nemi együttlét, és egyebek megszûnnek. De nem jelenti azt, hogy a volt férjnek nem kell a volt feleségét az összes gyerekkel együtt élete végéig eltartania ugyanolyan színvonalon, mint a következõ feleségét, és az onnan származó gyerekeket. Na, ezért nincs sok válás arrafelé.
Nálunk, meg nálatok az ügyvédek döntik el, hogy melyik fél lesz kisemmizve a vagyonból, az meg rossz esetben teljesen tönkre is megy anyagilag, a nyertes fél meg jót röhög az egészen. Legrosszabb esetben egyikfél sem röhög, csak az ügyvédek.
Melyik rendszer is a humánusabb, vagy az igazságosabb?