Joe-nak

#243393 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Joe-nak

Nõk lefejezése, megkövezése: Ez is tipikus amerikai agymosott duma. Néhány TÉNY:
– az USA barát Szaúd-Arábiában sokkal több kivégzés történik a lakosság lélekszámára vetítve, mint a “gonosz tengelye” Iránban
– mindkét országban sokkal több a kivégzett férfi, mint a nõ (több, mint 3/4-e a kivégzetteknek férfi)
– mindkét országban – emlékezetem szerint – a kivégzések száma 100 alatt van évente
– a “gonosz tengelye” Iránban az összes taxisra vetítve sokkal több a nõi taxisofõr, mint az USA-ban
– a “gonosz tengelye” Iránban sokkal több a felsõfokú végzettségû nõ, mint az ugyanilyen magas képesítésû férfi
– a teheráni metrón az elsõ és utolsó kocsira az van írva, hogy “Only for women”. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a nõk a többi kocsiba nem szállhatnak be, hanem azt, hogy a férfiak nem szállhatnak be ebbe a két kocsiba.
Sorolhatnám még.
Ettõl függetlenül mind Irán, mind Szaúd-Arábia egy mocskos vallási diktatúra (és elárulom Neked, hogy az utóbbi a mocskosabb, csak az ugye “baráti ország”), ezért egyáltalán nem értek az ilyen vezetéssel egyet. De egyáltalán nem értek egyet semmilyen vallás által irányított politikával sem.

Az ókori Egyiptomban, és Mezopotámiában a folyók áradása szabta meg a bõséges és ínséges idõszakokat. Ez volt a “tél”, ha úgy tetszik. Az azték, maja és inka birodalmak kialakulása a tudósok számára is talány. Az észak-amerikai indiánok túlnyomó része a folyamatos vándorlást választotta – ez is egy válasz az embercsoport részérõl a környezetre – csak ott ez a válasz rossznak bizonyult.
Nagyon jól tudom, hogy a nyereségrészesedés, és a kamat között mi a különbség. Többek között az, hogy a nyereségrészesedés változó, a kamat meg állandó. Mindkettõnek megvan az elõnye és a hátránya, csak Te kicsit egyoldalúan látod a dolgokat, és azt hiszed, hogy csak a kamatnak vannak elõnyei. Ha akarod, felvilágosítalak, hogy mik a nyereségrészesedés elõnyei.