Joe-nak

#243397 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Joe-nak

De ki tudsz kelni magadból, ha valaki megcáfol:)
Komolyabban: Egyáltalán nem tartom magam a Te értelmedben vett liberálisnak, sem relativistának (elolvastam a relativizmus fogalmát több forrásból is). Ezek a dolgok nem jellemzõek rám. Csak szeretem OBJEKTÍVEN nézni a dolgokat. A dolgok elõnyeit, és hátrányait is nézem, és így alakítom ki a véleményemet egy adott dologról.
Nem tudom, hogy mikor, és hol olvastad azt tõlem, hogy én Irán politikája mellett foglaltam volna állást, vagy a cigányok viselkedése miatt a többségi társadalmat hibáztattam volna. EZ NEM IGAZ! Csak összefoglaltam néhány tényt. Ugyanúgy, mint amikor a magyar politikáról beszélgettünk, csak akkor éppen egyezett a nézetünk…
Szaúd-Arábiáról mi a véleményed amúgy? Nem kellene azt is megszállni Iránnal együtt, vagy inkább Irán elõtt az emberi jogok, és a demokrácia védelmében? Errõl ugyanis nem írtál.
Iszlám kölcsön:
Ezt írtad:”Mi van, amikor egy uj kocsira kell a kolcson, ami veszit az ertekebol minden evben 1000$-t. Akkor a banknak fizetek minden evben mondjuk 10% “nyeresegreszesedest” ami ebben az esetben minusz 100$/ev, vagyis a bank fizet nekem 100$-t evente amiert adta az 1000$-t! Szenzacios!”
Elmesélem akkor az iszlám kölcsön alapjait. Az általad felhozott példában az eredmény az, hogy éppen ezért, amit leírtál, NEM KAPSZ KÖLCSÖNT. Ebbõl következik az, hogy az iszlám kölcsön rendszere olyan, hogy a fogyasztási hiteleket nem támogatja, mert nem éri meg a banknak.
Ennek a hátránya az, hogy ha nincs pénzed új autóra, akkor nem lesz új autód. Az elõnye pedig az, hogy az iszlám bankok nem dõlnek be sorban a felelõtlen fogyasztási célú hitelezés miatt, mint Nálatok ugye. Merthogy nálatok tudtommal egyetlen bank sem került elsõdlegesen azért bajba, mert termelõ beruházásokra adott kölcsönt, hanem a felelõtlen jelzáloghitelek (lakáshitelek), és egyéb felelõtlen fogyasztási hitelek kihelyezése miatt.
Még egy dolog az iszlám hitelrõl: Nem idegen gyakorlat a hasonló pénzügyi megoldás az USA-ban sem, hasonló módon segítette meg az állam nemrég az autógyárakat (magyarul, ha jól tudom részvényeket, azaz részesedést vásárolt, ami, ha bejön, akkor az állam még jól is járt). A különbség csak az, hogyha az autógyárak ennek ellenére csõdbe mennek, akkor az amerikai állam nem fogja visszakapni a befektetett adófizetõi pénzt sem, nemhogy a kamatot, ugyanis az autógyárak vezetõinek nincs annyi magánvagyona, hogy ezt fedezné, de ha lenne is, akkor sem lehetne kötelezni õket, hogy ezt a magánvagyont törlesztésképpen odaadják az államnak.
A fentiektõl függetlenül NEM TARTOM JOBBNAK az iszlám hitelt, mint a nálunk megszokottat. Csak hogy bele ne köss ebbe is.
Ja és én olvastam a Koránt, meg egy csomó Korán magyarázatot, mert érdekelt, ezért aztán nem cikkekbõl (fõleg nem amerikaiakból) tájékozódok arról, hogy mi van a Koránban. Itt találhatod meg magyarul: http://magyariszlam.hu/koran.htm
Itt is kijelentem, hogy eszem ágában sincs (és nem is volt soha) muszlim lenni, meg semmilyen más vallásnak a tagja lenni sem, csak szeretem eredetiben megnézni a dolgokat, ezért aztán a Bibliát pl. többször is elolvastam, mind az Ószövetséget, mind az Újszövetséget.