‘joe’-nak es ‘egy kulfoldi’-nek

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Mit varnak a magyar rokonok? ‘joe’-nak es ‘egy kulfoldi’-nek

#184587 Hozzászólás

Balogh

‘joe’-nak es ‘egy kulfoldi’-nek

Ne viccelj mar, meg hogy ezt leulni es megbeszelni? Egybol jonne a duma, hogy na mi van, rosszul megy ott kint? Pontosan ugy, ahogy ‘egy kulfodi’ irta.
‘egy kulfoldi’ mintha a szambol vette volna ki a szot a telefonokkal kapcsolatban. Sajna ott tartunk, hogy engem csak akkor hivnak fel otthonrol, ha valaki meghal, maskor eszukbe sem jutok. Emiatt utalok is magyar telefont kapni. Mar szinte megremegek, ha hallom azt a bizonyos tengeren tuli ‘csippanast’ a vonalban, pedig akkor meg bele se szol senki, de abbol tudni lehet, hogy tengeren tuli a hivas (Ur Isten, ki halt meg megint a rokonok kozul). Bezzeg en ha ket hetig hallgatok, mar gyanakodni kezdenek, hogy biztos elfogyott a penzem, azert nem telefonalok. Ja, kozben meg tudom, hogy 30 ezer forintos a havi mobil szamlaja a rokonnak. Na nem a ram valo telefonalasok miatt. Pedig valo igaz, hogy otthon szinte mar olcsobb a percenkenti dij, mint itt egy ilyen hivasert.
Apropo, jut eszembe az elobbiekrol: ti milyen rokon temetesere mentek haza, ha arra kerul a sor? Mindenkiere? (Mar ugy ertem: csak a nagyon kozeliekere, vagy nem szelektaltok?) Tudom, hogy ez elegge szubjektiv, csak kivancsi vagyok, hogy ezeket a dolgokat ti hogy elitek meg?