Jogos!

#242381 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Jogos!

A fizum masik 10%-at akkor kuldom is, hogy abbol az allam kifizethesse a szegenyeknek a digitalis HD TV-t. Remelem a bortonokben is atternek a HD plazma TV-kre! Tragikus lenne a bortonlakokat kirekeszteni a penztarcambol, ha mar mindenkit beleengedtem kotorni.

A vakoknak pedig a fizetesem masik 10%-abol kifizetem a szemmutetjeiket, esetleg egy szematultetest, elvegre nekik tobb joguk van az en penzemhez, mint nekem, hiszen ok a vakok en meg nem, hogy rohadjak meg.

Nos, ez egy erdekes eszmefuttatas, ami abbol a teveszmebol indul ki, hogy valakinek a JOGait osszekeveri valakinek a SZUKSEGLETeivel. Lehet, hogy valakinek nagyobb szuksege van az EN penzemre, mint nekem, de ez nem jelenti azt, hogy annak a valakinek tobb joga van az EN penzemhez, mint nekem. Ha ez igaz lenne, akkor az egesz vilag a feje tetejere allna. Gondoljunk bele, hogy hany embernek van nagyobb szuksege a mi penzunkre, mint sajat magunknak! Ha azok mind jogosan elvehetnek a mi penzunket, akkor szempillantas alatt osszeomlana a vilag.

Ahogy egyebkent ossze is omlott, ahogy ezt a filozofiat torvenybe iktattak anno, koszonet Marx-nak, aki ezt a fennt emlitett tevhitet igy fogalmazta meg:

“Mindenkitol a lehetosege szerint, mindenki reszere a szuksegleteik szerint.”

Sajnos Marx atyank idiotizmusai eleg idoallonak bizonyulnak, annak ellenere, hogy par 10 millio ember mar kifingott miattuk, de ugy latszik ennyi meg nem volt eleg.