Judische Ordnungsdienst

#238698 Hozzászólás

Erik
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Judische Ordnungsdienst

Bocs, hogy mindig visszaterek az eredeti temahoz.

“Ha belepsz egy negyzetbe,aminek harom kijarata van, az egyiket egy nemet SS katona orzi, a masikat egy ukran rendor, a harmadikat egy zsido rendor, probalj meg eloszor a nemetnel atmenni, utana talan az ukrannal, de sose probalkozz a zsidonal.”

A Varsoi gettoban minden zsido gyerek megtanulta ezt, es ez sokaknak az eletet mentette meg. A zsido kollaboransok minden elkepzelheto kegyetlenseget felulmultak.

Professzor Israel Shahak gyerekkent megjarta a Varsoi gettot, mejd kesobb a Bergen-Belsen-i munkatabort.

“Az egyik legfontosabb emlekem az, amikor a zsido foldalatti mozgalom megolt egy megvetesre melto zsido kollaboratort a lakasom kozeleben 1943 februarjaban. Enekeltem es tancoltam a meg verzo tetem mellett a tobbi gyerekkel egyutt. Ma sem banom ezt, epp ellenkezoleg.”

“Majdnem minden adminisztracios feladat, a nacik iranyvonalanak kivitelezese zsido kezekben volt, a zsido egyuttmukodok tettek a holokausztot kivitelezhetove, es ok akadalyoztak meg a zsido ellenallast is. A Judische Ordnungsdienst-nek (a gettok zsido rendorsege) Varsoban 2500 tagja volt, Lodz-ban 1200, Lvov-ban 500, .. stb.”

“Minden zsido szemelyes sorsa – elete es halala – teljesen a zsido szenatus (Judenrat) dontesetol fuggott. A nacik idorol idore elhataroztak, hogy egy bizonyos szamu ember a munkataborokba utazik, de az egyeni kivalasztas teljes egeszeben a zsido szenatus kezeben volt, az emberrablasokat es a bebortonzeseket a zsido rendorseg hajtotta vegre (kapok). Ilyen modon a zsidok rendkivul sikeresek voltak a tomeggyilkossagok vegrehajtasaban, es a getto legkorenek megmergezeseben az erkolcsi degeneracio es korrupcio utjan.”

“Lola – aki egy zsido taborparancsnokno volt a nemet hadifogolytaborban 1945-ben – nem szolt bele, ha emberei reszegen kinyitottak a cellakat, kihuztak a nemeteket, takarokat tettek rajuk, hogy a veres nyomai ne hozzak zavarba a lengyel torvenyszeket, azt mondtak: “disznok”, es aztan fegyvereik agyaval vertek a foglyokat. Gleiwitz-ben egy lelkes zsido kihallgato letepte egy nemet lany ruhait, az olebe ultette, es azt mondta: ‘Tegyuk meg, Egy perzsabundat adok neked!’
Auschwitz-ban az SS tiszteket felakasztottak volna, ha foglyokat eroszakoltak volna meg.”

Ajanlott irodalom:
– Rabbi Moshe Shonfeld: A holokauszt aldozatok vadja. Zsido haborus bunosok iratai es vallomasai, Neturei Karta of U.S.A. (1977)
– Raul Hilberg: Az europai zsidok megsemmisitese, Quadrangle Books, Chicago (1961)
– John Sack: Szemet szemert. A zsidok nemetek elleni bosszuja 1945-ben, Basic Books, New York (1993)