Julius – augusztus idealis Peruban

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Peru Julius – augusztus idealis Peruban

#291609 Hozzászólás

Lajos

Julius – augusztus idealis Peruban

valo utazgatasra. Hosszu nadrag, ing, pullover altalaban elegendo, meg egy szelzsak. Az ejszakai buszozas valoban nagyon hideg lehet, de csak az Andokban valo utazaskor. A tengerparton, észak déli irányban nem veszélyes. Celszeru kinn vasarolni helybeli ruhanemut. Az alpakka (teve szeru allat) bundabol keszult pullover kb. 10 USD, a pokroc, amit a hegyvideki nok hasznalnak batyunak, kb. 6 – 7 USD, és jo takaronak buszozáskor és egyben jo souvenir-nek is.

Halozsakot en nem vittem es nem is hianyzott.

Taplalkozasra fontos odafigyelni: forralt viz, vagy uditok, fertotlenitett nyers gyumolcs vagy zoldseg (Neomagnolos vizben 2 ora aztatas). En vittem magammal egy 4 literes muanyag mikro dobozt erre a celra es ebbe lehetett torekeny dolgokat is csomagolni utazas kozben.

A kozbiztonsag nem rossz, lehet ejszaka is utazni, de azert van nehany terulet, amelyet sotetedes utan celszeru elkerulni (reszletesebben LP-ben).

Honlapomra gyujtottem Peru-val foglalkozo web helyeket, a perui zaszlo alatt lehet megtalalni oket

http://www.nexus.hu/lajoss/index.html

A TESCO-ban lehet kapni tobbfele TravelPlus termeket: Nyakba, derekra, labszarra erositheto tasakok, ilyenekbe megosztva celszeru elhelyezni a dokumentumokat, penzt es egyeb ertekeket.

Peruban nincs magyar kovetseg, a tiszteletbeli konzul elerhetosege a Kulugyniniszterium honlapja szerint:

Lima 27
Javier Prado Este, No. 1520

(51) (1) 225-0973

(51) (1) 224-1780 – 17-es mellék –
(központi szám!)

Vezetõ: Hajóssy István tiszteletbeli konzul/
Honorary Consul

Malaria tabletta szedeset celszeru elkerulni, csak az oserdei teruleten lehet ra szukseg, Cuzcoban meg nem. Szunyog riaszto spray-t, kenocsot, spiralt, parologtatot erdemes vinni. Peuban 220V-os feszultsegvan (a szomszedos orszagokban csak 110V).

Gyomorrontas eseten a bojt a legjobb kura. Nekem ot het alatt nem volt ilyen gondom.

Ket erdekes videki muzeumra hivnam meg fol a figyelmeteket, amelyek nem tul ismertek, de nagyon szinvonalasak: eszakon Lambayeque-ben a Brunning muzeum és Limatol delre Ica-ban a Maria Reiche muzeum. Tovabba Ica mellett, kb 4 km tavol, van egy nagyon helyes kis oazis a homoktengerben, a Huacachina. Ki lehet gyalogolni 1 ora alatt.