Juppioenek

#389807 Hozzászólás

gábor173
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Juppioenek

Goából feljutni északra, majd onnan vissza Mumbaiba (feltételezem oda van repjegyetek) elég idõrabló, mindenképp repüljetek. Goa-Delhi kb 140USD és pár óra alatt ott vagy, míg Rajdhani expresszel is több mint 1 nap.
Delhiben 2 nap, vagy akár 3 is. Qtub Minar, Humayun, Red Fort, Jama Masjid, Chandni Chawk, Raj Path, Gurudwara Bangla Sahib, Bahai Templom, Birla Mandir, stb stb, és persze a bazárok.
Varanasiba éjszakai vonattal, itt 2 nap, még a selyemvásárlás is belefér. Ha Sarnathba is el akartok menni akkor +1 nap
Innen Agrába éjszakai vonattal, Taj Mahal, Red Fort, Itmad-ud-Daulat, Sikandra.
Másnap Jaipur útba ejtve Fatehpur Sikrit, busszal vagy bérautóval. Nem tudom, hogy az express buszok megállnak-e itt.Du megnézhetitek a palotát, és a Jantar Mantart, másnap Amber Fortot. Ha Agrában autót béreltek akkor F.S. Amber Jaipur 1 napba is beleférhet.
Innen éjszakai vonattal Udaipurba. Ez Jaisalmer mellett a legjobb hely Rajasthanban. Meg lehet nézni a környéken Ranakpurt, Kumbalgarh-t.
Innen ismét repülõvel érdemes Mumbaiba visszamenni. Kb 60USD/fo
Ha az anyagiakba belefér, Varanasi és Agra közé beszúrhatjátok Khajuraho-t. Itt kb 2 napot érdemes eltölteni, templomok+Raneh falls. De repülõvel érdemes menni, mert szárazföldön sokáig tart.
Mumbaiból is érdemes lehet egy kirándulást tenni. Éjszakai vonattal Aurangabadba. Ellora, Ajanta, Aurangabad min 2nap, és éjszakai vonattal vissza.
Ha a párod finnyás Varanasit alaposan megfontolnám. Egyébként a Taj-ot leszámítva nincs olyan kuriózum ami miatt érdemes északra menni. Délen is van bõven látnivaló, ha más is mint Rajasthan, és mindenképpen nyugisabb.