Kaja

#388823 Hozzászólás

Okoska

Kaja

Én is szeretem az indiai kaját, de reggel-délben-este kicsit sok abból a fûszeres cuccból. A harmadik nap már arra vágytam, hogy valami egyszerû hazai kaja is legyen a gyomromban. De gustibus non est… , van aki kibírja csak indiai kaján évekig én nem. És azt hiszem többen így vagyunk ezzel.
A hasmenés is olyan, hogy embere válogatja. Az én társaságomban (kilencen voltunk) három hét alatt mindenkinek volt valami kis hígfosása.
Az egyik srác azt mondta, hogy õ már ötödször van és eddig egyszer úszta meg hasmenés nélkül.
Egyszer nem ettem az utcán. Na jó. Banánt, Bounty csokit, meg kekszet. Mindig vendéglõben ettem. Egyébként tökmindegy, hogy hol eszel, mert minden konyha olyan tiszta, mint a legpiszkosabb alkalmazottja. Hiába csillog-villog, ha az alapanyagot ugyanazok a kezek tapicskolják, mint az utcai kaját.
A kupakvédõ fólia nem éppen aszeptikus. Majd meglátod. :-) Hiába törölgeted papírral, attól a bacik nem kapnak szívrohamot. :-)
Szupermarketrõl azt írtam, hogy én nem láttam. Nem azt, hogy nincs. btw. érdekelne, hogy hol van. Persze nem tudom, hogy Te mit hívsz szupermarketnek. Az én fogalmaim szerint a sarki trafik nem az.
Az alkohol árusítása információim szerint államonként különbözõ módon van szabályozva. Ha jók az infóim (lehet, hogy nem) van ahol nemrég még tilos volt árusítani. Többnyire azonban külön boltban árusíthatják csak. Magas adó van rajta.
Én Nepálban vettem, ott egy nagyobb boltban vettem Kathmanduban.
Sört lehet kapni vendéglõben.
Az oltást a Johann Béla Oltóközpontban adják a Gyáli úton (Nagyvárad tér közelében).
A Hepa-A oltást úgy adják, hogy egyszer kapsz egyet, az kb. egy évig véd, aztán ha ismétlõt kérsz, akkor 3 évig immunis vagy.
Én a következõket kaptam:
Hepa-A
Tetanusz (volt)
Polio (Sabin-csepp)
Tífusz (Új oltóanyag van, ami nem okoz olyan mellékhatásokat mint régen. Izomgörcs…)
Malária tablettát nem szedtem, de ez attól függ hova mész.