Kambodzsai tapasztalatok

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Kambodzsa Kambodzsai tapasztalatok

#403901 Hozzászólás

explorer50
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Kambodzsai tapasztalatok

Sziasztok!
Én is másfél hete jöttem haza Kambodzsából, néhány információ.
Mi repülõvel mentünk Bangkokból Pnohn Penbe (Air Asia), ott aludtunk egy éjszakát (27USD, LK, rendezett) majd másnap hajóval Siem Reapba. (35 USD, 6 óra) A látnivaló miatt megéri!A kikötõben ne hagyd magad rábeszélni a helyi erõktõl semmilyen Siep Reapi szállodára, mert az árat elõre kérik, és mire oda érsz közlik, hogy sajnos az már megtelt és kapsz egy másikat, ami persze messze nem olyan mint amit eredetileg kínáltak. Az a baj, hogy akkor már fizettél, és nincs hol reklamálni. Van bõven szálloda, hostel Siem Reapban. A tuk-tuk 4 USD a városba. Feltétlenül alkudni kell mindenért, a felénél többet ne nagyon adj!
Angkor 1 napos belépõ 20USD, fénykép nem kell, ott helyben lefényképeznek és réteszik a képedet nyomdailag a jegyre, ezt többször is ellenõrzik az egyes templomoknál.Mindent egész Dollárban számolnak, a helyi pénz kb 4000= 1USD.
Jó levegõre a városban ne számíts, rengeteg a motor.Vissza busszal mentünk Phnon Penbe 11 USD, nagyon kulturált, vizet, kis szendvicset is adnak, van LK is. 6 óra az út.
A reptéren viszont meglepetésünkre beszedtek tõlünk 25 USD-t, valamilyen használat, vagy kilépés címen, tehát tartalékolj.Amíg nem fizettél nem engednek tovább.