Kaminskaya

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Koszovo Kaminskaya

#237189 Hozzászólás

ipeter

Kaminskaya

Szerintem elegge valoszinutlen, hogy barmely hatalom ( vagy csoport is akar) felvallalna, hogy egy tobbsegben levo nepet kiuz egy teruletrol, szoval az ‘albanok Albaniaba’ elmelet szerintem nem megvalosithato.

Viszont arrol tennunk kell, hogy 10 ev mulva ne minket arasszanak el. Tehat? Uj javaslatokat kerek :-)

Tovabbra sem ertem mit ertunk az alatt, hogy ‘nem kepesek nyugati civilizaciora’. Mi az ismertetojele a ‘nygati civilizacio’-nak?

Persze nekunk mi vagyunk a nyerok, de konnyen el tudom kepzelni, hogy sok japan vagy indiai meg azt mondja, hogy nekik az a jo (‘nyero’). Milyen szempontbol vagyunk nyerok?

Az altalanositast ugy erted, hogy egy muzulman ember nem kepes, vagy inkabb ugy, hogy a muzulman tarsadalmak jelenlegi strukturaja nem tamogatja a mi altalunk elfogadott normak fele valtozast? Mert a masodikat el tudom fogadni.

Hany muzulmant ismersz ami alapjan ‘mersz altalanositani’?
Mit kell megfigyelni ha muzulman orszagban vagyunk, hogy megertsuk?

(Ha itthon szetnezel az egyszeru emberek, vagyis a tobbseg, ugyanugy gondolkoznak, csak epp ‘magasabbrol’ kezdtek. Itthon mar megveheti az autojat, a lakasat stb., ott meg nem. Szerintem emberek kozott nincs nagy kulonbseg, csak eppen mas kornyezetben maskepp viselkedik ugyanaz a kepessegu ember)

‘Nem akarnak haladni’: ha ugyanolyan lehetosegeket tennel elejuk mint amik az itteni emberek elott allnak, ugyanazt tennek mint az itteni emberek. (gondolom). De nincsenek ugyanolyan lehetosegeik, tehat annak megfeleloen viselkednek.