Karpati

#237679 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Karpati

“Jókat röhögök azon,amikkel illetsz és amiket gondolsz rólam.:o)”

“Én viszonylag jól ismerem a történelmet és az összefüggéseket is átlátom.”

Ha a 2. allitasod igaz, akkor az elso nem. Legalabbis, ha azt gondolod, hogy rolad allitom, hogy olyan vagy, mint az allatok. Egyebkent nem allitottam ezt szemelyesen senkirol, mindenki maga tudja eldonteni, hogy hova tartozik.

“az állatok-az õ javukra-abban különböznek a csupasz majomtól,hogy nem hülyék:nem aggatnak a nyakukba a földbõl kiégetett fémeket,nem akarnak a géncentrumukon és az ökológiai,stb igényeiken kívüli területen elterjedni.Nem vágják ki az erdõt csak azért,hogy a csupasz seggük ne fázzon,reggelig folytathatnám,de gondolom a több,mint egy éves ismeretségünk alatt már megismerted a témáról való gondolataimat.”

Szoval:

“Nem vágják ki az erdõt csak azért,hogy a csupasz seggük ne fázzon…”

Az elefantok pl teljesen kipusztitjak maguk korul az osszes fat es emiatt okologiai katasztrofat okoznak. Tudod miert? Mert a fa lombkoronajat nem erik fel, mint a zsiraf, igy aztan kidontik a fat, hogy lelegelhessek a leveleket a tetejerol. Eleg okos megoldas, de hosszu tavon lehet megse:)

“…nem akarnak a géncentrumukon és az ökológiai,stb igényeiken kívüli területen elterjedni…”

Ezt beszeld meg az influenza virussal, ami allandoan mutalodik, hogy elterjedhessen benned es ne tudjad kiirtani az antibiotikumokkal!

Vagy beszeld meg azzal a hallal, ami tudot es labakat noveszt, hogy ki tudjon maszni a vizbol, ha a szarazfoldon tobb kajat talal.

Az ebola virus pl megoli a gazdat nagyon gyorsan, amivel termeszetesen a sajat halalat is okozza. Ez az emberek szerencseje. Ha a virus “okosabb” lenne es nem olne meg a gasdat nehany nap alatt, akkor a gazdanak sokkal tobb ideje lenni a virust elterjeszteni masokra is, ami a virusnak lenne az erdeke. Ezert tudjak az ebola kitoreseket nagyon hamar megallitani.

Ahogy a pelda mutatja, meg a virusok is csinalnak hulyesegeket. Nemcsak az emberek. Tehat a kulonbseg nem itt van! A kulonseg abban van, hogy az embernek megadatott a lehetsoseg, hogy a tapasztalataikat megosszak az utodaikkal (es a kortarsaikkal is, mint pl. az interneten), ami az allatoknal nem mukodik, csak az evolucion keresztul, ami egy eleg maceras folyamat es sokan meghalnak a folymat kozben. Az embernek azonban nem kellene megismetelni az elodei hibait es emiatt megdoglenie, mint az ebola virusnak.

Abban semmi rossz nincs, hogy az emberek kivagjak a fat, ha kell nekik a fa, akarmire, akar horgaszujsagot nyomtatni belole, vagy tuzelonek. A baj akkor van, ha az utodok nem tanulnak az elodok hibaibol, akik pl. tul sok fat vagtak ki es emiatt elmosodott a termofoldjuk viszont tele voltak horgasz ujsagokkal, amit nem lehet megenni.

Amikor az elefant pusztitja ki a fakat, akkor o sajna nem tudja megmagyarazni az utodainak, hogy inkabb egyenek csak az also agakrol, mert a nagyiek emiatt fordultak fol 100 eve.