Karpati,

#243337 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Karpati,

mint mindig most is tevedsz:) A nyugatnak nem berrabszolgak kellettek elsosorban, vagy piac, hanem emberek, akik dolgoznak es szaporodnak. Ezaltal akarjak kijjebb tolni a tarsadalmaik totalis osszeomlasat, ami azzal fog kezdodni, hogy nem fogjak tudni fizetni a nyugdijakat. Ha nem vetted volna eszre, minden k-europai szabadon vallalhat munkat Nyugaton, nyugati munkahelyeken, nyugati piaci berekert, tehat a berrabszolga elmeleted itt el is bukott. Jo ejszakat!

Egyebkent az USA, Mexiko es Kanada a NAFTA ota egy orszagnak szamit, ami a kereskedelmet illeti. Ez azonban nem jelenti, hogy a politikai osszefonodas is szukseges, vagy hasznos, legalaabbis nem az USA szamara.

A szabadkereskedelem – NAFTA – mindenkeppen egy jo dolog, mert megvan az az elonye, hogy SZABAD. Csak akkor kereskedek Mexikoval, ha az mindket kereskedo fel javara valik. Ha valamelyik felnek nem tetszik a dolog, akkor lehet mas partnert keresni.

Ezzel gyokeres ellentetben all a politikai osszefonodas, ami nem a szabadsagon es az onkentessegen alapul, hanem az eroszakon. Sajnos en nem mondhatom azt, hogy nem erdekelnek a kaliforniai parlamenti kepviselo idiota otletei, talaljon maganak egy masik jattszo tarsat! A politikaban nem igy mukodnek a dolgok. Ott koteles vagyok jattszani vele, sot tejesen alarendelni magamat neki, ha neki tobb szavazata van, mint nekem. Tobb szavazatot pedig nem nehez szerezni, hiszen az idiotak szama rohamos utemben novekszik, ahogy Szakacs peldaja is bizonyitja.

Ami Mexikot illeti, az jelenleg nemhogy terjeszkedni nem akar, vagy tud, de a mexikoi kormany a sajat hatarain belul sem tud ervenyt szerezni az akaratanak es a torvenyeinek. Nemhogy nem tudnak kormanyozni, de a politikusok orulhetnek, ha nem talajak magukat lefejezve egy utszeli pocegodorben. Ha egyvalami terjeszkedhet eszakra, az a mexikoi drog kartelek, de szerncsere nekik nincsenek politikai ambicioik, ugyhogy ez megnyugtato.