Kedves Anita,

#432292 Hozzászólás

Andi43
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Kedves Anita,

nem értem, miért nem sikerült elküldened az emil címemre a válaszod, hiszen a címem él. Ezt írtad: tirzah@freemail.hu? Mindegy, a másik címem: jerika1@freemail.hu
Hát, az az igazság, hogy nagyon rég vizsgáztam. 10 volt, hogy megcsináltam a Zertifikatot, majd fél év múlva a ZMP-t, ez a felsõfokú. Ez még könnyebb volt a középfokúnál!
Középfokún a Hörverstehen-nél egy un. interjút kellett meghallgatnunk a egy riporter és a híres bécsi fiúkórus tanára és egy diákja között. Tehát 3-an dumáltak a kazettán. Mindegyik normálisan beszélt, nem volt feltétlenül szükség vájt fülekre, hogy kihalld az akcentust. Szerintem aki ezt mondta Neked, annak éppen pechje volt és ilyen pocsék szöveget fogott ki! Amúgy én is izgultam elõre a magnószövegtõl, de nem volt nehéz. Többször is meghallgathatod és ebbõl azt hiszem talán kétszer lehet nézni a tesztet és a kérdéseket hozzá. Ne félj tõle!
Ami a szóbelit illeti, nekem egyedül kellett bemennem, sõt mindenkinek, akit ismerek! Hülyeség kettesével bemenni, hiszen így nem tudják jól felmérni a tudásod, mivel megoszlik a figyelem közted és a másik vizsgázó közt. Nem hinném, hogy párosával kell menni.
A felsõfokún tényleg adtak ca. 15-20 percet felkészülni, de a középfokún nem. Ott spontán volt minden, bementél, választottál, beszéltél!
Volt pár tanítványom, õket is én készítettem fel a vizsgára, náluk is minden úgy volt, ahogy nálam és nem hinném, hogy azóta ennyit változtattak a módszeren! Ki mesélt Neked ilyesmiket?
Amúgy van Pesten egy Zertifikat felkészítõ tanfolyam valamelyik nyelvsuliban, nem lenne hátrány beiratkoznod, ha ennyire izgulsz!
Én annak idején a TV-bõl tanultam meg igazán németül, mindig csak német adókat néztem, eleinte még szótárral a kezemben, késõbb anélkül! Nagyon sokat segít a TV! Ezenkívül nincs német ismerõsöd, akivel beszélgethetnél? Vagy nincs lehetõséget kiutazni Neo-ba legalább egy hétre? Az nagyon meghozná az önbizalmad! Szerintem nem a nyelvtudásoddal van a baj, hanem az önbizalmaddal! Ezt mondjuk megértem, én jelenleg ugyanígy állok az angollal.
Hajón dolgozom, holnap indulok, mert kezdõdik a szezonom és eddig német hajókon voltam, ami király volt. Most amerikai hajóra raktak és az angolom nagyon alap csupán, így én is nagyon izgulok, hogy beszéljek, hogy értessem meg magam. De majd csak lesz valahogy, hiszen a legjobban hajtó erõ a kényszer!
Fel a fejjel és kitartást!
Szia