Kell a nyílvánosság

#349437 Hozzászólás

Kell a nyílvánosság

Sziasztok!
Mint jeleztem kell a nyilvánosság. hiszen egy ekkora feladatot csendesen lebonyolítani csak egy lottónyeremény után lehetséges.
Javaslatom, hogy teljes mértékben legálissá kell tenni egy ilyen túrát. Ez alatt azt értem, hogy vagy egy alapítványt kell erre létrehozni, vagy sportegyesületet, illetve meglévõkhöz (akár alapítvány, akár sportegyesület) csatlakozni. Nem szabad egy ilyen túrát, annak a megvalósítását kitenni annak, hogy “fusiban”, haveri alapon oldódjon meg. Tehát a túra nevén kívül kell – szerintem – egy alapítványt kell erre a célra létrehozni. Ennek a tevékenységét nagyon jól meghatározni. Az útvonalba esõ területeken élõk támogatásától kezdve sok-sok mindent kell meghatározni. A támogatások nagyon fontosak, hiszen sok helyen támogatással (azaz csúszópénzzel) lehet csak dolgokat elintézni. Azon kívül gondolok itt olyan dolgokra, hogy számtalan támogatási lehetõség van: gyerekek iskolaszerekkel való ellátása, különbözõ számítástechnikai eszközök adományozása stb. Ezek ajtókat is nyithatnak meg az út során.
Az útvonallal kapcsolatosan a második verziót azért támogatom – tudva, hogy sokkal hosszabb – és a hosszú út félõ, hogy a téli, vagy késõ õszi idõszakba is beleszaladhat. Ez pedig a nagy orosz síkságon nem a legjobb. Viszont, ha Irán felõl Törökországon keresztül ér haza a túra, még téli idõszakban is elfogadható az idõjárás. De ha. pl. szeptemberben – októberben indul a túra Mongóliából, akkor a téli idõszakot a nagyon meleg ázsiai országokban éri el és így kora tavasszal ér haza a csapat. De ezt is alaposan elõ kell készíteni. Megismerve az útvonal idõjárási viszonyait, hiszen a lovak is igen csak ki lesznek téve a megpróbáltatásnak.
Mi a csapatot a filmezés, fotózás miatt autóval (vagy autókkal) kísérnénk végig. Tervek szerint Land Roverrel mennénk, vagy Toyota Hiace mikrobusz 4×4-es változatban, sátras utánfutót húzva.
Média szempontjából minden lehetséges médiát meg kell keresni. Nem csak a szakmai területrõl, hanem a tömegeket mozgatót. Bár sajnos a nagy nézettségûek azonnal elõállnak a kizárólagossággal.
A filmezéshez-fotózáshoz visszatérve: digitális HDV és 3CCD-s kamerákkal, illetve cserélhetõ objektíves tükörreflexes digitális és analóg gépekkel dolgozunk. A számítógépek ezekhez igazodva végzik az utómunkákat.
Hogy ez a részünkrõl még mit és hogyan fog jelenteni, még mi sem tudjuk, hiszen a kalandtúrán kívül munka is. Azaz egy stáb folyamatos munkájáról van szó, melynek lehet majd egy, vagy több végterméke.
A 2009-es évi megvalósítás is jó. És igazad van, hogy az elõkészítésre nem szabad sajnálni az idõt (és az energiát, pénzt stb.). Vagy pl. 2008. késõ õszi indulás, 2009. kora tavaszi hazaérkezés. A hosszabbik út legalább 150 napnyi út lehet, hírtelenjében kalkulálva. A rövidebb is van vagy 120 nap körüli.
Költségekrõl: csak arányosítást véve: a most induló Budapest-Bamakós afrikai flúgos autós túra, ami oda vissza 17 – 18 ezer km-nyi, 2 fõre számítva egy autóval kb. 1 millió Ft fölötti összegbe kerül. 4 fõ egy autóval mintegy 1,6 millió Ft legalább. Ehhez persze az autó adott, átlagos felszereltséggel (2 garnitúra gumi, rendesen leszervizelve az autó, tartalék olajjal, szûrõkkel, ékszíjakkal, égõkkel, szerszámokkal, tetõtartóval, üzemanyag és vizeskannákkal felszerelten stb.). Arányosítani kell az út hosszát: szerintem ez legalább 30 ezer km-nyi utat jelent, ami így 2 fõre számítva közel lehet a 3 millióhoz. 4 fõ esetén (egy autóban) bizonyosan meghaladhatja a 3 milliót. Bár az üzemanyagárak arra felé aránylag olcsóbb, mint itthon, vagy Európa nagy részén.
Ha még valami eszembe jut, leírom, ide nyilvánosan.