Kérdések Sajónak vagy aki tudja a válaszokat

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia India Kérdések Sajónak vagy aki tudja a válaszokat

#389330 Hozzászólás

Kinga21
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Kérdések Sajónak vagy aki tudja a válaszokat

Szia Sajó!
Átfutottam a fórum beszélgetéseit, és te nagyon tapasztaltnak tûnsz India-témában, tetszettek a válaszaid.
Mi nászútra megyünk májusban, tudom, hogy nedves kánikula lesz, de remélem hozzászokunk és kibírjuk. Az útvonal Delhi-Benaresz-Agra-Jaipur és Delhi. 2-3-4 nap városonként, Jaipurban csak 1. A vonatokat egy indiai ismerõsünk elõre lefoglalja AC3 osztályra. A delhi-i szállás ellesz intézve, remélhetõleg a jaipur-i is, mert oda éjjel érkezünk.
Ennyit rólunk, most jöhetnek a kérdések:
1. Szerinted nyugodtan mehetünk Agraba és Varanasiba szállásfoglalás nélkül (délután, illetve reggel érkeznénk oda) vagy tanácsosabb lefoglalni azokat is elõre? Gondolok itt arra, hogy mennyire fárasztó az a nagy meleg, sokan riasztó dolgokat meséltek, és tényleg egyszer mikor autóbuszt váltottam Dallasban, a nagy meleg miatt nem volt erõnk a városban nézelõdni. Szóval azt tanácsolták, hogy mindenhol foglaljuk le elõre a szállást, de mi szeretnénk spontaneitást is hagyni a dologban, meg akarjuk,hogy választhassunk helyben olcsóbb szállodákat is, mint amelyek a neten szerepelnek. De ha te is azt tanácsolod, hogy csak hasznos energiát veszítünk ezzel, és tényleg jobb, ha a szállás elõre le lesz mindenhol foglalva, akkor rád hallgatunk.
2. CSak szenvedés lesz a nagy meleg miatt, vagy talán jól is telhet az egész? Azért megyünk most, mert ha nem megyünk el egybõl a lagzi után, akkor aztán biztos valami másba tesszük a pénzt, és akkor nem lesz nászút. Tudjuk, hogy India nem pont a legtipikusabb nászút variáns,mi reméljük, hogy érdekes élmény lesz. KÉnyesek nem vagyunk. Hepatitis A és tetanusz oltást kapunk, palackozott vizet iszunk majd és megfogadjuk a fórumon olvasott tanácsokat az alkudásra stb vonatkozóan.
3. Minimális csomagot viszünk innen. Fényképezni viszont szeretnék, 13 napra hány akkut vigyünk, hogy nyugisan lehessen fényképezni? Az itthoni akkutöltõmet ott tudom használni a szállodában?
Egyelõre most ennyi jut eszembe.
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Kinga