kérdések valakinek :-)

#293359 Hozzászólás

SMN

kérdések valakinek :-)

Én is beállnék a sorba pár /hülye/kérdéssel. :-)

Beutazás: igen sokmindent hallottam már ezzel kapcsolatban. A kérdésem annyi, hogy kimegyek túristakártyával, kint berongyolok a bevándorlási hivatalba és kérek állandó tartózkodási engedélyt? És meg is kapom minden feltétel nélkül, vagy most hogy is van ez?

Munka: mi a tapasztalatod azzal kapcsolatban, hogy milyen végzettségû emberekre van inkább kereslet ott? Mi az a szakma amivel könnyen el lehet helyezkedni?
Illetve vállalkozás szinten mik az igények? Milyen típusú vállalkozás indításán érdemes gondolkodni, mik az igények kint? Valamint mennyire macerás ott beindítani egy céget?
Azt megkérdezhetem, hogy mi a tevékenységi köre a Te cégednek?
És persze mint magyar állampolgár sima tartózkodási engedéllyel csinálhatok céget, vállalhatok munkát?

Egészségügy: milyen kint az egészségügy, az orvosok, ellátások? Szintén mint külföldi hogy tudok igénybevenni ilyet, ha szükség van rá?

Iskolák, óvódák: nem tudom, hogy ezzel kapcsolatban van-e tapasztalatod, információd.? Pl. egy tanév ugyanúgy van, mint nálunk? Valamint az év szerinti felosztás is ilyen v. hasonló?

És az állatok… Ezzel kapcsolatban nem sok információval találkoztam, pontosabban inkább semmivel.
Rovarok, pókok, kígyók… A lakott településen is elõfordulnak vagy inkább csak az erdõs területeken? Pl. pókcsípés veszélyes-e?
Mi La Romana-ban találkoztunk egy madárpókkal vagy vmi rokonával, hát nem volt szép látvány és jóérzés sem. Nem szívesen néznék sûrûn farkasszemet ilyen teremtménnyel…
És tényleg, hogy “mérgesek”-e ezek, mennyire kell tartani pl. egy csípéstõl?

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, bár lehet még sok is. :-)
Elõre is köszi. :-)))