kezdet

#180273 Hozzászólás

donna
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

kezdet

Nehez kerdes, mi nem egeszen zoldfulukent jottunk, hanem egyreszt az USA-bol, masreszt a ferjem visszament tanulni az egyetemre, es ennek kapasbol van egy rakas elonye.
1. campus “faluban” bereltunk haromszobas hazat, ami olcso, jo helyen van (tomegkozlekedes szempontjabol is), es a korzeti iskolak nagyon jok (ha van gyerek, ez SZAMIT)
2. osztondij
3. az embernek kapasbol tamad egy csomo jo ismerose, ami segit a munkakeresesben

Ez itt egy nagy egyetem, es ha valaki diplomas, nem hulyeseg a letelepedest tanulassal kombinalni. Ez igenyel nemi extra erofeszitest, de tudomany szakokra egyetemi diplomaval (lehetoleg negyes atlag folott), jo nyelvtudassal, es hatarozott tervvel nem lehetetlen akar kulfoldrol is bekerulni anelkul, hogy szemelyesen elmarketingeled magad a tanszekvezetonek.
Nem tul jo jegyekkel, es epp hogy a minimumot uto GRE eredmenyekkel ez nem biztos, hogy sikerul.

Alberlet:
szobat lehet berelni mar 250-300 dollartol, lakast akar 600-ert is. Egy harom szobas haz jobb kornyeken 800+rezsitol indul.
Frekventalt hely lenyegeben egesz North West, leginkabb az egyetemi kornyek meg a folyopart a belvaros eszaki hataran.
Meno a belvaros is, de ott a lakoepulet felhokarcolo, es meglehetosen magasak az arak.
Masodik helyen jon a South West, harmadikon a North East (ebben talalhato a repter), es vegul a South East, ami iparnegyed jellegu. Ezutobbi kettonek a tomegkozlekedese se tul jo, nekem is azt mondtak, hogy lehetoleg inkabb az elso kettoben keressunk lakhelyet, de aztan vegulis megkaptuk a mostanit.
A city trainre egy jegy 1.75CAD ha tizet veszel, amugy darabja 2, de masfel oran at lehet hasznalni, atszallas megengedett.
Na jo, en megyek aludni, de lehet folytatni a kerdezest.