Kiegészítés a Korfui kompról, ill. hajókról

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Albánia Kiegészítés a Korfui kompról, ill. hajókról

#123280 Hozzászólás

Jani haverja

Kiegészítés a Korfui kompról, ill. hajókról

Amiket most leírok, nem biztos, hogy 100%-ban valósak, mert egyrészt két éve tapasztaltam, másrészt pedig az albánok nagy általánosságban nem tudnak sem angolul, sem németül, sem magyarul, én pedig nem tudok sem olaszul, sem görögül, sem albánul úgyhogy a kézzel-lábbal történõ kommunkiáció során lehet, hogy valamit félreértettem.
1./ Ha nem is egy napra, de egy órára (hétfõ kivételével)át lehet menni Korfura a következõképpen: felszállsz a 13.00 órakor induló kompra, ami 13.25-kor van Korfun. 14.30 óra körül indul Korfuról a “lassú hajó” (SotirakisI)üresen Sarandába, de erre fel lehet kéredzkedni. Azt nem tudom, hogy ez külföldieknek is megy-e, vagy csak Sarandaiaknak, de az ottaniak így járnak Korfura a Lidl-be vásárolni. Ezért van aztán az, hogy minden második sarandai lakos Lidl feliratú szatyrokkal rohangál. (Mi marhák meg órákon át kerestük Sarandában a Lidl-t.)
2,/ A sarandai kikötõ környékén van két, vagy három kis utazási iroda, akik egynapos korfui kirándulást hirdetnek. Ez természetesen nem mindennap van, hanem akkor, ha összejött egy kisebb csoport. A haverom be is ment az egyik utazási irodába érdeklõdni, de meglátta fényképen azt a kis hajót, amivel át akartak vinni, és úgy döntött, hogy a maga 130 kilóját ez a jármû nem brja ki. Illetve azt mondta, hogy nem akar ötvenéves korában egy rozsdás mosóteknõben megdögleni a Jón tengeren.